Μαύρες κηλίδες σε Αρη, Ολυμπιακό

Μαύρες κηλίδες σε Αρη, Ολυμπιακό

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακοπή του ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ που αμαύρωσε το φετινό πρωτάθλημα, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του, είχε ως ευχάριστη αντιδιαστολή την σπουδαία νίκη της Κηφισιάς επί του Ολυμπιακού που έγραψε ιστορία, ενώ στον απόηχό της υπήρξε η ατελέσφορη κρούση των «ερυθρολεύκων» στον προπονητή του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλο. Αντίθετα, η πρώτη αλλαγή προπονητή σημειώθηκε στον Πανιώνιο που πρόλαβε να συνεργαστεί με τον Θανάση Παπαχατζή, μόλις για 12 ημέρες.

Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, ένα ρολό ταμειακής μηχανής χτύπησε στο μέτωπο τον διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλο πριν από το τζάμπολ και το ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ, άρχισε με καθυστέρηση 20 λεπτών. Ο Αναστόπουλος προειδοποίησε ότι θα διέκοπτε τον αγώνα στην επόμενη ρίψη αντικειμένων και έτσι έκρινε στα 42 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ζητώντας παράλληλα την εκκένωση των εξεδρών. Αυτό συνέβη με μεγάλη καθυστέρηση από την αστυνομία, λόγω άλλων αθλητικών γεγονότων που γίνονταν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνος και κατακυρώθηκε υπαιτιότητα του Αρη για την οριστική διακοπή.

Ο πρόεδρος του Αρη, Λεύτερης Αρβανίτης υποστήριξε ότι ο διαιτητής Αναστόπουλος ήταν «σε εντεταλμένη υπηρεσία για να προκαλέσει ζημιά στον Αρη» και θεώρησε ότι «αυτό συνέβη επειδή η ΕΟΚ εκδικείται τον Αρη που ψήφισε άλλον υποψήφιο στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ». Υπέρ της συνέχισης του ντέρμπι τάχθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ και οι οργανωμένοι σύνδεσμοι του «Δικεφάλου» του Βορρά που χαρακτήρισαν τη διακοπή «γελοία και απαράδεκτη που προσβάλλει τις αξίες του συλλόγου μας». Η ΕΟΚ δεν απάντησε στις κατηγορίες του κ. Αρβανίτη, ο οποίος χθες, χαμήλωσε τους τόνους και υπογράμμισε ότι το αίτημα στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, θα είναι η συνέχιση του ντέρμπι με την παρουσία κόσμου.

Στην Κηφισιά, η όποια εμπιστοσύνη υπήρχε στον Μίλαν Τόμιτς -μετά τη νίκη επί της Βαλένθια- εξανεμίστηκε μετά την ήττα του Ολυμπιακού (68-67). Αμεσα έγινε κρούση στον Σούλη Μαρκόπουλο, που κατέληξε σε συμφωνία η οποία, όμως, ανατράπηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Τόμιτς ματαίωσε το χθεσινό ρεπό, ενώ φουντώνει η δυσαρέσκεια του κόσμου για την απόδοση πρωτοκλασάτων παικτών.

Στον Πανιώνιο υπήρξε διαφορά φιλοσοφίας από τη νέα διοίκηση και τον Παπαχατζή για την ανάδειξη των νεαρών παικτών και τον «κυανέρυθρο» πάγκο αναλαμβάνει, προσωρινά, ο προπονητής των εφήβων, Βαγγέλης Δεγάιτας. Με νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κολοσσού (61-81) στη Ρόδο, ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική. Τα άλλα αποτελέσματα: ΑΕΚ – Πανιώνιος 77-64, Τρίκαλα – Κόροιβος 102-93 (77-77, 83-83), Κηφισιά – Ολυμπιακός 68-67, Απόλλων – Πανελευσινιακός 91-82. Η ΚΑΕ ΠΑΟ κατήγγειλε βανδαλισμούς των οπαδών της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε περιουσιακά στοιχεία των «πρασίνων» και ζητείται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Τέλος, ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του κατηγορεί την ΕΟΚ πως επικαλείται δήθεν αναρμοδιότητα σχετικά με το αίτημα για μηδενισμό του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή