Στο ΣτΕ οι συγγενείς των θυμάτων του Σινούκ για τις αποζημιώσεις

Στο ΣτΕ οι συγγενείς των θυμάτων του Σινούκ για τις αποζημιώσεις

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήθηκαν στο Α' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αιτήσεις τριάντα περίπου συγγενών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κατα την πτώση του Σινούκ τον Σεπτέμβριο του 2004 στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Μεταξύ των θυμάτων ηταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Πέτρος Z’ και η συνοδεία του αποτελούμενη από 11 άτομα και το 5μελές πλήρωμα του διασκευασμένου VIP ελικοπτέρου CH-47D Chinook ΕΣ 916.

Οι οικογένειες των θυμάτων της συντριβής του ελικοπτέρου διεκδικούν αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς δέκα χρόνια μετά το θλιβερό περιστατικό κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει αποζημίωση. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ένας συγγενής ιερομόναχου που έχασε τη ζωή του ο οποίος έλαβε την αποζημίωση όχι μετά από δικαστική απόφαση αλλά με πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατόπιν εξωδικαστικής επίλυσης. Στους περισσότερους συγγενείς έχουν επιδικαστεί σε πρώτο βαθμό αποζημιώσεις περίπου 6,8 εκ. ευρώ, αν και διεκδικούσαν πολύ μεγαλύτερα ποσά, ενώ σε άλλους οι αιτήσεις δεν έγιναν καν δεκτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή