Επιμένει στις πρόωρες εκλογές η ΔΗΜΑΡ

Επιμένει στις πρόωρες εκλογές η ΔΗΜΑΡ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχουν ούτε οι αναγκαίοι συσχετισμοί ούτε και οι πολιτικές προϋποθέσεις για να προκύψει μια άλλη προοδευτική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και κάνει λάθος όποιος ξορκίζει τις εκλογές».

Με τη φράση αυτή συνεργάτες του κ. Φ. Κουβέλη διέψευδαν χθες μια ερμηνεία που δόθηκε στην τελευταία ομιλία του και ήθελε τη ΔΗΜΑΡ να επανεξετάζει τη στάση της στην προεδρική εκλογή. «Οι δεσμεύσεις δεν είναι μόνον νωπές, αλλά ελήφθησαν ομόφωνα στο πρόσφατο συνέδριό μας», έλεγαν στην Αγ. Κωνσταντίνου, και για να διαλυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση, τις απαριθμούσαν. «Μόλις προ μηνός αποφασίσαμε να μην ψηφίσουμε οποιοδήποτε πρόσωπο κι αν προταθεί ως διάδοχος του κ. Παπούλια από τους κυβερνητικούς εταίρους», «να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης στην οποία θα συναντηθούν δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας» και «να διατηρήσουμε παράλληλα την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία».

Αυτό άλλωστε άφησε να εννοηθεί και ο επανεκλεγείς, το Σάββατο, γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλος. «Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά και επιδίωξή μου είναι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου μας», είπε (αφού έλαβε το 61% των ψήφων), ενώ η Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε και τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν οι Γ. Αμοιρίδης, Μ. Γιαννακάκη, Ν. Γραικούσης, Σ. Καρακικές, Χρ. Κωλέττη, Δ. Λουκάς, Στ. Μαλέλης, Θ. Μαργαρίτης, Β. Μαστρογιάννης, Χρ. Μαυροκεφαλίδης, Γ. Μπουλμπασάκος, Ευγ. Μπουρνόβα, Σ. Παπαθανασίου, Γ. Σιακαντάρης, Γ. Σκοπούλης, Θρ. Φωτεινός, Δ. Χατζησωκράτης.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι τις συζητήσεις χθες των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ευλόγως μονοπωλούσε η σημερινή εκδήλωση του κ. Σπ. Λυκούδη, πολύ περισσότερο όταν η πολιτική κίνηση που θα εξαγγείλει εικάζεται ότι θα μετεξελιχθεί σε κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή