«Οχι» ΣΥΡΙΖΑ σε στήριξη Καμίνη

«Οχι» ΣΥΡΙΖΑ σε στήριξη Καμίνη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλειστά χαρτιά προσέρχονται όλες οι παρατάξεις στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων) για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου, μεθαύριο. Ωστόσο η ανακοίνωση της διακήρυξης της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ χωρίς τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων απομακρύνει το ενδεχόμενο ο Γιώργος Καμίνης να θέσει τελικά υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Οι συσχετισμοί στην ανάδειξη του προεδρείου βέβαια θα σηματοδοτήσουν και τις εξελίξεις.

«Τίποτα δεν αποκλείεται», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, εξηγώντας πως είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν υποψηφιότητες και συνεργασίες στο παρά πέντε. Πάντως, η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, απομάκρυνε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προτιμά τη λύση Καμίνη – ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συζητήσει την πιθανότητα με τον δήμαρχο Αθηναίων. Ακριβώς αυτή η στήριξη, από την άλλη, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει χαράξει αδιαπραγμάτευτη γραμμή στο θέμα στήριξης υποψηφίου για τις εκλογές στην Ενωση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΕΔΕ Δημήτρη Μπίρμπα (δημάρχου Αιγάλεω) δεν προέκυψε συμφωνία.

«Στόχος μας, προς το παρόν, είναι να μην κερδίσει ο Πατούλης αυτοδυναμία στην ΚΕΔΕ (σ.σ. δηλαδή να μην εκλέξει 16 μέλη). Στηρίζουμε τη δική μας πρόταση», διαμήνυαν χθες στελέχη της Κουμουνδούρου.

Η μη αυτοδυναμία της παράταξης Πατούλη είναι ο στόχος και της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», τη διακήρυξη της οποίας υπέγραψαν χθες οι δήμαρχοι Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Χανίων Τάσος Βαμβουκάς. Ο επικεφαλής, Γιώργος Ιωακειμίδης, τονίζει πως η εκλογή τουλάχιστον 5 μελών είναι ο αρχικός στόχος.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα είναι ο επικεφαλής του δικού του ψηφοδελτίου, που ενδέχεται τελικά να φέρει τον τίτλο του εκπροσώπου προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση για τους δύο διεκδικητές, Απόστολο Κοιμήση και Σίμο Δανιηλίδη.

Ρύθμιση χρεών

Χθες, εξάλλου, με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή, οι πολίτες θα μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους προς τους δήμους με αίτηση που θα καταθέσουν έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από 24 έως 100, ανάλογα το ύψος του οφειλόμενου ποσού, ενώ για όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τα χρέη τους προβλέπεται διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων. Στην ευνοϊκή ρύθμιση εντάσσονται και όσες οφειλές θα βεβαιωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή