Ενταση και καταγγελίες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ενταση και καταγγελίες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταβολή δεδουλευμένων διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι απέκλεισαν χθες την έξοδο των μελών της διοίκησης από τις εγκαταστάσεις, καθώς είναι απλήρωτοι για μήνες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι 600 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες. Τον Αύγουστο έλαβαν έναντι 250 ευρώ και έκτοτε βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση των ναυπηγείων και με το υπουργείο Αμυνας. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση του σωματείου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η οποία -σύμφωνα με την πλευρά των εργαζομένων- δεσμεύτηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα θέσει το θέμα στη Βουλή για να λάβει την έγκρισή της προκειμένου να καταβάλει μέρος των οφειλών προς τα ναυπηγεία.

Οι συνολικές απαιτήσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας φτάνουν, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα 40 εκατ. ευρώ. «Λύση μπορεί να δώσει μόνο το Δημόσιο», τονίζει στην «Κ» ο επικεφαλής της εταιρείας Νίκος Ταβουλάρης, υποστηρίζοντας ότι «ψάχνει αφορμές να μην πληρώνει». Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερις πυραυλακάτους και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον κ. Ταβουλάρη, θα παραδώσουν και την πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή