Σε πλειστηριασμό 20 ακίνητα μεγαλοοφειλετών

Σε πλειστηριασμό 20 ακίνητα μεγαλοοφειλετών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστά ονόματα επιχειρηματιών βρίσκονται πίσω από τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» από το υπουργείο Οικονομικών λόγω οφειλών τους (άνω των 300.000 ευρώ) στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα μέσω του ιστότοπου publicrevenue. gr η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει για τους πλειστηριασμούς που θα διενεργηθούν το προσεχές διάστημα. Στη σχετική ηλεκτρονική σελίδα βρίσκονται 14 ακίνητα (διαμερίσματα και αποθήκες) του Ι. Καρούζου καθώς και ενός ακινήτου του Πρ. Εμφιετζόγλου και δύο ακινήτων της εταιρείας ΒΑΛΚΑΝ Αναπτυξιακή Ακινήτων. Επίσης στον πλειστηριασμό βγαίνουν δύο ακίνητα της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας «Κεραμεία Αλλατίνη» καθώς και ένα ακίνητο της εταιρείας «Πρότυπος Ελληνική Βιομηχανία». Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

1. Στις 19 Νοεμβρίου εκπλειστηριάζονται 14 ακίνητα (αποθήκες και διαμερίσματα) ιδιοκτησίας του Ι. Καρούζου. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 4,168 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι κυβέρνηση και τρόικα έχουν έρθει σε συμφωνία να μειωθεί η τιμή πρώτης προσφοράς στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας.

2. Στις 10 Δεκεμβρίου εκπλειστηριάζονται δύο αγροτεμάχια της εταιρείας ΒΑΛΚΑΝ τα οποία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

3. Στις 26 Νοεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό διαμέρισμα 7ου ορόφου στη Θεσσαλονίκη 163 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 650.000 ευρώ.

4. Στις 10 Δεκεμβρίου εκπλειστηριάζονται δύο ακίνητα της εταιρείας «Κεραμεία Αλλατίνη», τα οποία βρίσκονται στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

5. Στις 3 Δεκεμβρίου εκπλειστηριάζεται ακίνητο της εταιρείας «Πρότυπος Ελληνική Βιομηχανία», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Πυλαίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Οπως προαναφέρθηκε, η τιμή πρώτης προσφοράς θα διαμορφωθεί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Ο νέος κώδικας που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή θα προβλέπει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινούν από τα 2/3 της αντικειμενικής. Εάν δεν υπάρχει συναλλαγή στα 2/3 η τιμή θα κατεβαίνει στο μισό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή