Αυτόνομη θέρμανση χωρίς τη συναίνεση του 51% των συνιδιοκτητών

Αυτόνομη θέρμανση χωρίς τη συναίνεση του 51% των συνιδιοκτητών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση της υποχρεωτικής συναίνεσης του 51% των συνιδιοκτητών, προκειμένου κάποιος να διασφαλίσει αυτόνομη θέρμανση υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκληθεί πρώτα γενική συνέλευση, προβλέπει ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τη λιανική αγορά αερίου που τέθηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ σε δημόσια διαβούλευση. Σε περίπτωση που οι συνιδιοκτήτες δεν συμφωνήσουν, τότε θα μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να προχωρεί στην αυτονόμησή του από την κεντρική θέρμανση, εγκαθιστώντας στο διαμέρισμά του (μπαλκόνι) ατομικό λέβητα αερίου. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, όποιος επιθυμεί να αυτονομηθεί από την κεντρική θέρμανση πετρελαίου, θα ζητεί από τον διαχειριστή να συγκαλέσει εντός 20 ημερών γενική συνέλευση με θέμα τη σύνδεση όλου του κτιρίου με το δίκτυο φυσικού αερίου. Κατά τη συνέλευση θα προσκομίζει δύο προσφορές από συνεργεία εγκαταστατών με το αναλυτικό κόστος τοποθέτησης συστήματος κεντρικής θέρμανσης με αέριο. Η συνέλευση μπορεί να αποφασίσει την αντικατάσταση του κεντρικού καυστήρα με απόλυτη πλειοψηφία των συνιδιοκτητών με θερμαινόμενα διαμερίσματα.

Αν η γενική συνέλευση απορρίψει την πρόταση, τότε ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρήσει από μόνος του στην αυτονόμηση του διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ενημερώσει τον διαχειριστή ότι αποχωρεί από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, παρουσιάζοντας τον αριθμό έγκρισης της αίτησής του από την αρμόδια Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, τον τρόπο όδευσης των σωληνώσεων και τον χρόνο έναρξης των εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή