Χ.Α.: κάλυψε τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας

Χ.Α.: κάλυψε τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκαν τρεις ανοδικές συνεδριάσεις (+14,48%) με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο, για να καλυφθούν οι ισχυρές απώλειες (-13,57%) της προηγούμενης εβδομάδας. Η υπερβολή της πτώσης έδωσε τη θέση της αυτή την εβδομάδα στην υπερβολική άνοδο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη ρηχότητα της ελληνικής αγοράς. Η ισχυρή άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων στηρίχθηκε αποκλειστικά στις τέσσερις μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες, καθώς χρηματιστές εκτιμούν ότι βασικός καταλύτης είναι τώρα τα stress test, από τα οποία θα εξαρτηθεί βραχυπρόθεσμα η διαμόρφωση του κλίματος στην αγορά. Ανασταλτικός παράγοντας για το Χ.Α. παραμένει το αυξημένο πολιτικό ρίσκο, το οποίο αποτελεί αιτία και αφορμή έντονης μεταβλητότητας. Η αβεβαιότητα συντηρείται και από το γεγονός ότι παραμένουν ανοιχτά πολλά μέτωπα (αξιολόγηση της τρόικας, διευθέτηση του δημοσίου χρέους, ρύθμιση «κόκκινων» δανείων). Αυτό αναγκάζει τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση, αποφεύγοντας την ανάληψη κινδύνου και αρκούμενοι σε κινήσεις με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 5,64% και αναρριχήθηκε στις 995,10 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 158,690 εκατ. ευρώ εκ των οποίων κεφάλαια ύψους 9,35 εκατ. ευρώ αφορούσαν την αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διακρίθηκε στον FTSE 25 με ισχυρά ημερήσια κέρδη 11,40% και κλείσιμο στα 1,270 ευρώ. Υπεραπέδωσαν και οι τίτλοι της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας με αντίστοιχα κέρδη 6,62% και 6,34%. Μικρότερη άνοδο 2,88% εμφάνισε η μετοχή της Alpha Bank σε ποσοστό 2,88%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς μέσα σε 3 ημέρες κέρδισε 22,1% της αξίας της, η Εθνική (+16,57%), η Alpha Bank (+13,24%) και η Eurobank (+17,40%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή