Σύντομα (21/10/14)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ: 1,3 εκατ. νοικοκυριά – εταιρείες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο VDSL

Συνεχίζει την επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου VDSL σε όλη τη χώρα ο ΟΤΕ. Σύμφωνα με τον οργανισμό τηλεπικοινωνιών, επιπλέον 105.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις γίνονται εν δυνάμει χρήστες του νέου του δικτύου σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για νοικοκυριά στην Αττική, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Μυτιλήνη κ.ά. Ο συνολικός αριθμός νοικοκυριών και επιχειρήσεων που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νέο δίκτυο ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, με τις τελευταίες επεκτάσεις του δικτύου, συνολικά 367 Αστικά Κέντρα και 2.732 υπαίθριες καμπίνες του ΟΤΕ προσφέρουν ταχύτητες VDSL σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη να φτάσει στο 30% έως το τέλος του 2014. Το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ αποτελεί συνδυασμό συνδέσεων οπτικών ινών και χαλκού και γι’ αυτό προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες επικοινωνίας (έως 50 Mbps) σε σχέση με την προγενέστερη τεχνολογία ADSL, που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε συνδέσεις χαλκού (έως 24 Mbps).

Δάνεια 5 εκατ. σε ελληνικές εταιρείες από τον Progress

Με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ περίπου έχουν ωφεληθεί οι ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού μικροχρηματοδοτήσεων Progress, που δίνει μικροδάνεια και εγγυήσεις σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Στην Ελλάδα, ως πάροχοι μικροχρηματοδοτήσεων Progress λειτούργησαν η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, οι οποίες αποτελούν παρόχους μικροπιστώσεων. Για τον σκοπό αυτό, με βάση τη σχετική Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έλαβε το ποσό των 900.000 ευρώ και η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου 4.000.000 ευρώ. Οι μικροχρηματοδοτήσεις Progress συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία απασχόλησης, παρέχοντας σε άνεργα ή οικονομικά μη ενεργά άτομα που δυσκολεύονται να δανειστούν χρήματα, τη δυνατότητα να δανειοδοτηθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το νέο χρηματοδοτικό μέσο μικροχρηματοδότησης, που αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI), θα βασιστεί σε αυτήν την εμπειρία.

Στο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών τους αναφέρθηκαν 4 περιφερειάρχες σε συνέδριο του ΣΕΤΕ. Ο περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, με αφορμή τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη, αναφέρθηκε σε σχέδιο για την τουριστική της ανάπτυξη, ενώ ανακοίνωσε τη φιλοξενία των πρώτων γραφείων του ΣΕΤΕ εκτός Αθήνας στην έδρα της περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη. Ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθεί μέρος των ετήσιων εσόδων (55 εκατ. ευρώ) του αεροδρομίου Ηρακλείου για τον εκσυγχρονισμό του. Από το Νότιο Αιγαίο ο Γ. Χατζήμαρκος τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και από τις Ιονίους Νήσους ο Θ. Γαλιατσάτος σε ένα εναλλακτικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης.

Βελτίωση αποτελεσμάτων της «Διακίνηση Α.Ε.»

Η «Διακίνηση Α.Ε.», θυγατρική της εισηγμένης ΕΛΓEKA, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης ενός πολυεπίπεδου προγράμματος οργανωτικών αλλαγών που έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της κοστολογικής της βάσης αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η εταιρεία το 2014 θα κλείσει με αμετάβλητο από πέρυσι κύκλο εργασιών ύψους 52 εκατ. ευρώ και με βελτίωση των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που θα ανέλθουν σε 4 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. ευρώ το 2013. Η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για τη συνολική τακτοποίηση των υποχρεώσεών της μέσω κοινοπρακτικής ομολογιακής έκδοσης 14,3 εκατ.

Πέντε προσφορές στον διαγωνισμό για το δωρεάν WiFi

Πέντε εταιρείες προσήλθαν την περασμένη Παρασκευή και εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο έργο γα την ανάπτυξη σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (WiFi hotspots) στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις ΟΤΕ, ΤΕΛΕΣΤΩ Τεχνολογίες, Cosmos Business Systems, ZTE Hellas και Intracom Telecom. Το έργο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, αφορά τη δημιουργία 4.000 σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης σε όλη τη χώρα. Το έργο έχει συνδεθεί με την πρωθυπουργική σχετική υπόσχεση που δόθηκε πριν από ένα χρόνο. Η υποβολή των προσφορών έγινε πλήρως ηλεκτρονικά και ηλεκτρονικά θα γίνει η αποσφράγισή τους την ερχόμενη Πέμπτη 23/10/2014. Μετά την αξιολόγηση των προσφορών, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν, θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γ.Γ. Επικοινωνιών και εν συνεχεία να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή