Κανένα στοιχείο περί χρηματισμού βουλευτών

Κανένα στοιχείο περί χρηματισμού βουλευτών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τις δημόσιες καταγγελίες και αναφορές ότι επιχειρείται εξαγορά βουλευτών ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής. Το κατώφλι του εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλου που διενεργεί την έρευνα πέρασε χθες ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα με δημόσιες δηλώσεις του, επισημαίνοντας τους κινδύνους διολίσθησης σε αντιδημοκρατικές πρακτικές άλλων εποχών.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος σε δήλωσή του μετά την κατάθεσή του έκανε λόγο «για θεσμική υποκρισία», αναφερόμενος στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς, με κορυφαία παραδείγματα, όπως είπε, τη λίστα Λαγκάρντ και την υπόθεση της Siemens, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη να σχολιάζει, «περί της ταμπακιέρας, δηλαδή των αποδείξεων, ούτε λόγος». Λίγο νωρίτερα, στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με την εξέταση και άλλων μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατάθεση θα κληθούν ο Π. Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης και πιθανόν και κάποιοι ακόμα. Πάντως, το ενδεχόμενο να κληθεί σε κατάθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δεν φαίνεται πιθανό.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συντάξει πόρισμα με τα συμπεράσματά του και ανάλογα θα προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή