Στο Taxisnet ή στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Στο Taxisnet ή στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έχουν οι φορολογούμενοι που εντάσσονται στους δικαιούχους σύμφωνα με τα εισοδηματικά όρια που θέτει ο νόμος. H αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά στο Taxisnet (www.gsis.gr) ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Βάσει της υπουργικής απόφασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΚΕΠ είναι αρμόδια μόνο για την υποδοχή της αίτησης και της παράδοσης βεβαίωσης στον ενδιαφερόμενο και όχι για την παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων. Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης, η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για καταβολή του επιδόματος στον φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του φορολογουμένου καθώς και το αποτέλεσμα της αίτησης. Η  βεβαίωση υπογράφεται και σφραγίζεται από τα ΚΕΠ και παραδίδεται στον φορολογούμενο. Οι δικαιούχοι του επιδόματος λαμβάνουν προκαταβολικά το 25% του ποσού που δικαιούνται και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι:

• Αγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

• Εγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

• Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η επιδότηση ανέρχεται στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο για συγκεκριμένη ποσότητα ανά νοικοκυριό ανάλογα με τη περιοχή και την επιφάνεια της κατοικίας. Ειδικότερα η επιδοτούμενη ποσότητα κυμαίνεται ως εξής:

• Από 750 έως 3.000 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.

• Από 450 έως 1.800 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου.

• Από 240 έως 960 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας.

• Από 150 έως 600 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή