Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ΥΠΕΚΑ ότι δεν υφίσταται ρέμα στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη έκθεση του ΕΜΠ και γνωμοδότηση του γενικού γραμματέα Υδάτων.

Το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα, Τρίτη, τις προσφυγές του δήμου Μαραθώνα και κατοίκων του Γραμματικού, ενάντια στην κατασκευή μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό (αρ. αποφάσεων 3561, 3562/2014). Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ΥΠΕΚΑ ότι δεν υφίσταται ρέμα στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη έκθεση του ΕΜΠ και γνωμοδότηση του γενικού γραμματέα Υδάτων.

Περί του αντιθέτου υπήρχε έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. «Είναι πλέον ώρα όλοι οι φορείς της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και παράλληλα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους», σχολίασε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή