Βουλή: Ο έλεγχος δηλώσεων «πόθεν έσχες» ουσιαστικά δεν έγινε

Βουλή: Ο έλεγχος δηλώσεων «πόθεν έσχες» ουσιαστικά δεν έγινε

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιαφάνεια και απόλυτη ασάφεια επικρατεί στη Βουλή, όσον αφορά την πρόοδο του αναδρομικού ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» μελών των κυβερνήσεων από το 1974. Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοιχείο όπως προέκυψε από του βήματος του Κοινοβουλίου κιόλας, είναι πως ο εν λόγω έλεγχος ουσιαστικά δεν έγινε, κι ας στοίχισε, με βάση επίσημα στοιχεία, 800 χιλιάδες ευρώ!

«Ούτε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών έγινε, ούτε στοιχεία προσκομίστηκαν», τόνισε με έμφαση ο πρώην Πρόεδρος της βουλής Απ. Κακλαμάνης. Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γ. Καλαντζής έλεγε σε ερώτηση της «Κ»: «Οπου έπρεπε να ανοιχτούν λογαριασμοί, ανοίχτηκαν. Αν ανοίγαμε για όλους, θα χρειαζόμασταν 150 χρόνια».

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος αφορά συνολικά 455 πρώην ή και νυν κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στη σκιά αυτής της ασάφειας από πλευράς των αρμοδίων για τον επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, στους διαδρόμους της Βουλής άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες όχι μόνο αναφορικά με τον ακριβή αριθμό εκείνων από τους οποίους ζητήθηκαν διευκρινίσεις, αλλά έως και για ονόματα «υπόπτων» για παρατυπίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή