Ενημέρωση Τσίπρα από Αβραμόπουλο για Κύπρο, Τουρκία

Ενημέρωση Τσίπρα από Αβραμόπουλο για Κύπρο, Τουρκία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» καταδίκασε χθες την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κύπρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και την ενημέρωση από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θεώρησε, δε, χρήσιμο, ενόψει ενδεχόμενης ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του, να παράσχει διαβεβαιώσεις προς το στράτευμα και τους πολίτες ότι η συνέχεια του κράτους σε κρίσιμους τομείς είναι δεδομένη. Ετσι, αναφέρθηκε σε ισχυρή γεωπολιτική δυναμική και αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, παρά την οικονομική κρίση. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι αυτό είναι δεδομένο», τόνισε και ότι «οφείλεται στην αυταπάρνηση, στο φιλότιμο» του έμψυχου δυναμικού, «παρά τις μεγάλες αδικίες που υπέστη», των οποίων ζήτησε αποκατάσταση. «Διαβεβαιώσαμε τους αρχηγούς των όπλων, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι περιβάλλονται από εμπιστοσύνη, διότι το κράτος θα έχει συνέχεια και η ασφάλεια της χώρας είναι πρώτη προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να φύγουμε από το εξοπλιστικό μοντέλο του παρελθόντος και «να σχεδιάσουμε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα βάση, που να λαμβάνει υπόψη τη δυσχερή οικονομική πραγματικότητα».

Ο κ. Τσίπρας έσπευσε, επίσης, να χαρακτηρίσει την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας «ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή» και μίλησε για «απαραίτητη θεσμική ενημέρωση που πρέπει να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας, της άμυνας, της εξωτερικής πολιτικής». Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έσπευσαν να επισημάνουν χθες ότι «μέσω του κ. Αβραμόπουλου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα συνεννόησης πάνω στα εθνικά θέματα προς τον Αλέξη Τσίπρα». Η Κουμουνδούρου φρόντισε να απαντήσει με δική της διαρροή ότι «ο κ. Αβραμόπουλος είναι ευγενής και έχει πολιτικό πολιτισμό, γι’ αυτό και μπορούμε να συνομιλούμε μαζί του».

Κατ’ ιδίαν συνάντηση

Πιστός στο διαφορετικό, συναινετικό προφίλ που συστηματικά οικοδομεί, ο κ. Αβραμόπουλος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα λένε, ενώ τον ευχαρίστησε «για την πρωτοβουλία που πήρατε να βρεθούμε σήμερα». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, υπογράμμισε τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, «εμείς έχουμε μία δυνατότητα να επικοινωνούμε όλο αυτό το διάστημα», είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση ωριαίας διάρκειας και στη συνέχεια ενημέρωση από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή