Τριήμερη επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία

Τριήμερη επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα ο Πάπας Φραγκίσκος, για να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην πλειοψηφικά μουσουλμανική χώρα, που έχει καταστεί επ’ εσχάτων καταφύγιο χριστιανών, στη φυγή τους από τις διώξεις του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, ο Πάπας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου, καθώς και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. «Ο Αγιος Πατέρας θα επισκεφθεί την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι και την 30ή του μήνα», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Τη Δευτέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λέγοντας: «Η τρομοκρατία που ασκεί το “Ισλαμικό Κράτος” είναι πρωτοφανής. Πολλοί αδελφοί μας καταδιώκονται και υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ολα δείχνουν ότι πολλοί ξέχασαν ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αξία και ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενα θυσίας για τα συμφέροντα άλλων».

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, που είναι η τρίτη σε μουσουλμανική χώρα, μετά την Ιορδανία και την Αλβανία, ο Ποντίφικας θα μεταβεί στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Αγκυρα για κατάθεση στεφάνου. Ο Πάπας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να δει την Αγία Σοφία στην Πόλη, καθώς και το Μπλε Τζαμί. Ο Φραγκίσκος πρόκειται επίσης να ιερουργήσει στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος στην Πόλη.

Η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη του Πάπα, καθώς επιθυμεί διακαώς να εμφανισθεί αλληλέγγυα με τη Δύση στον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού Κράτους», χωρίς παράλληλα να αναγκαστεί να ανοίξει τα σύνορά της σε δυτικούς στρατούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή