Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο Ανδρέας Ταπραντζής

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο Ανδρέας Ταπραντζής

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραιτήθηκε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής. Ο τελευταίος έχει συμφωνήσει να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων Avis.

H παραίτηση του κ. Ταπραντζή ισχύει από 1ης Νοεμβρίου 2014 και την απόφασή του είχε γνωστοποιήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες τόσο στη διοίκηση του Ταμείου, όσο και στο οικονομικό επιτελείο. Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 2011. Επί 3,5 έτη παρέμενε το Νο 3 του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, πίσω από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ. Στις αρμοδιότητές του ήταν η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου και ήταν ο βασικός διαπραγματευτής μιας σειράς αξιοποιήσεων δημόσιας γης, με πιο σημαντικές εκείνες της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού και των 28 κτιρίων που πωλήθηκαν και επαναμισθώθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο ίδιος χθες σε δήλωσή του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Επίσης χαρακτήρισε το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης μια ουσιαστική προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας. «Το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί πια ένα όχημα μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά έχει πετύχει τον αρχικό του στόχο. Να έχει σε πρόγραμμα αξιοποίησης το σύνολο σχεδόν της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που έχουν μεταβιβαστεί στο χαρτοφυλάκιό του».

Από την άλλη πλευρά και το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ευχαρίστησε χθες σε ανακοίνωσή του τον κ. Ταπραντζή για τις υπηρεσίες του και «την ουσιαστική συμβολή του στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων». Είναι άγνωστος ακόμη ο αντικαταστάτης του κ. Ταπραντζή, παρόλο που το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και έξι μήνες χωρίς την αναπλήρωσή του. Επίσης είναι άγνωστο αν το υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχιστεί στο μέλλον, δηλαδή με τη διατήρηση της θέσης του εντεταλμένου συμβούλου.

Στο μεταξύ, νέα μικρή καθυστέρηση παρουσιάζεται στην αξιοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων που προορίζονται να καταστούν μπουτίκ ξενοδοχεία. Το Ταμείο ανακοίνωσε χθες ότι η υποβολή προσφορών μετατίθεται για τις 28 Νοεμβρίου 2014, αντί 31 Οκτωβρίου που ίσχυε μέχρι χθες.

Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιοποιήθηκε την 1η Ιουλίου, καθόριζε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά λίγο πριν λήξει η προθεσμία, το Ταμείο έδωσε την πρώτη παράταση μέχρι 31/10 και χθες έδωσε τη νέα, μέχρι 28/11/2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή