Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά «Σέχτας»

Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά «Σέχτας»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον εντοπισμό των δραστών τεσσάρων αιματηρών επιθέσεων από την τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, μεταξύ των οποίων οι δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν χθες στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων.

Οι διώξεις, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, καθώς για όλες αυτές τις επιθέσεις η Σέχτα Επαναστατών έχει αναλάβει την ευθύνη, ασκήθηκαν κατ’ αγνώστων, μια και από τις πολύχρονες έρευνες των διωκτικών αρχών και πρωτίστως της Αντιτρομοκρατικής δεν κατέστη δυνατόν έως σήμερα να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Η δίωξη για σύσταση εγκληματικής (τρομοκρατικής) οργάνωσης, ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακεκριμένες οπλοκατοχές σε βαθμό κακουργήματος και εκρήξεις, όπως και κατοχή εκρηκτικών και άλλα αδικήματα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη.

Η δικογραφία έφθασε στην Εισαγγελία Αθηνών από την Αντιτρομοκρατική και πήρε τον δρόμο της για την ανάκριση, με την ελπίδα ότι στο μέλλον μπορεί να εντοπιστούν οι δράστες των αιματηρών επιθέσεων και κυρίως εκείνοι που δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή των Πατησίων, όπου φρουρούσε την πρώην σύζυγο κατηγορουμένου, τότε, στην υπόθεση του ΕΛΑ, Σοφία Κυριακίδου.

Δολοφονίες και επιθέσεις

Τεράστιο είναι το υλικό της δικογραφίας που αφορούσε σε ενέργειες της Σέχτας, τις δύο δολοφονίες, όπως και οι επιθέσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού.

Η Σέχτα Επαναστατών εμφανίστηκε στο προσκήνιο με την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009, για να επιτεθεί λίγες ημέρες αργότερα στο Alter και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον αστυνομικό Ν. Σάββα. Τελευταία ενέργειά της το 2010 ήταν η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στο σπίτι του, όπου πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής με 20 σφαίρες. Ενα μήνα αργότερα, η εν λόγω οργάνωση ανέλαβε με προκήρυξη την ευθύνη της δολοφονίας, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά φωτογραφία με τον οπλισμό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή