Αρση της ασυλίας Αρτ. Ματθαιόπουλου

Αρση της ασυλίας Αρτ. Ματθαιόπουλου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις βουλευτών της Χ.Α. στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών χθες, ο Αρτ. Ματθαιόπουλος -για του οποίου την άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή, αυτή τη φορά με αφορμή σε βάρος του καταγγελία για κλοπή- έκρινε σκόπιμο να επισημάνει «προειδοποιητικά» προς τους δημοσιογράφους πως είναι «υποχρεωμένοι» να μεταδώσουν δήλωσή του για τις εξελίξεις στην Κύπρο (περί «εγκληματικής αδιαφορίας» της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις).

Nωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας εξαπέλυε νέες υβριστικού χαρακτήρα επιθέσεις προς τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση, εξ αφορμής της προφυλάκισης συναδέλφων του από τον ίδιο κομματικό χώρο, αλλά και προς τον πολιτικό κόσμο και το Κοινοβούλιο: «Η διαδικασία (σ.σ.: για την άρση της ασυλίας του) είναι επιπέδου τσίρκου. Καταγγέλλω την όλη διαδικασία ως ανούσια και αποχωρώ μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές και καταγγέλλω την υποκρισία και τον ανούσιο χαρακτήρα της εν λόγω διαδικασίας». Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 198, κατά 4, ενώ υπήρξε και ένα «παρών» σε σύνολο 203 παρόντων βουλευτών. Αντιθέτως, απορρίφθηκαν -για άλλες υποθέσεις- αιτήματα για άρση ασυλίας των Αδ. Γεωργιάδη (13 «ναι», 179 «όχι», 7 «παρών»), Λιάνας Κανέλλη (3 «ναι», 187 «όχι», 2 «παρών», ένα λευκό), Β. Καπερνάρου (9 «ναι», 189 «όχι» και 5 «παρών»), καθώς και του Ευστ. Μπούκουρα (19 «ναι», 179 «όχι» και 5 «παρών»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή