Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τον έλεγχο συμβάσεων

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τον έλεγχο συμβάσεων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και εντός του Κοινοβουλίου η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο τη διαδικασία επανελέγχου συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ιδιαίτερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αφορμή χθες ήταν η παρουσίαση, από πλευράς του υπουργού Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, πορίσματος επιθεωρητή του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το οποίο προκύπτουν σαφείς ευθύνες προηγούμενης δημοτικής αρχής στον Δήμο Δραπετσώνας, κατά τη λήψη απόφασης για την κατάταξη αριθμού υπαλλήλων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για ακόμα μία φορά, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καλύπτει τους παρανομούντες. Επέλεξε δε να στρέψει τα βέλη του ιδιαίτερα προς το πρόσωπο του κ. Αλ. Μητρόπουλου, καθώς αναφέρθηκε σε τμήμα του πορίσματος όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδιότητα του εργατολόγου είχε το έτος 2004 αποφανθεί, κατόπιν σχετικού αιτήματος μιας εκ των ελεγχομένων υπαλλήλων, ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη μονιμοποίησή της. «Φορώντας το καπέλο του έγκριτου εργατολόγου είπατε ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις. Λοιπόν, τα ξέρατε όλα. Ας τελειώσουν τα ψέματα. Η Αριστερά της ισότητας αντί να είναι η πρώτη, μη συμμετέχοντας σε παλιά πελατειακά ρουσφέτια, να καταδικάσει αυτήν την πρακτική, έρχεται και αγκαλιάζει αυτούς που παράνομα μετέτρεψαν τις συμβάσεις τους».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θ. Δρίτσα, διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα ακούγοντας τις επισημάνσεις του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για εμμονή σε μνημονιακές δεσμεύσεις ακόμη και εις βάρος Ατόμων με Αναπηρία – όπως ορισμένων εκ των υπαλλήλων της Δραπετσώνας που οδηγούνται σε απόλυση.

Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος, μεταξύ άλλων και εμφανέστατα ενοχλημένος από την αναφορά στο πρόσωπό του, τόνισε: «Εγώ τους είπα (ενν. στους υπαλλήλους) ότι έτυχαν εκμετάλλευσης για χρόνια. Τους είπα ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό είπα. Οχι ότι ήταν παράνομοι». Υπενθύμισε δε ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά των ποινών για περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών ή ύπαρξης δόλου εκ μέρους των υπαλλήλων. Σημειώνεται ότι στο επίμαχο πόρισμα, η ευθύνη για το πρόβλημα στη Δραπετσώνα βαρύνει τον τότε δήμαρχο (δεν ζει πια) και ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με ζημία ύψους 2 εκατ. ευρώ για τον δήμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή