Νέες ταινίες: Μεγάλες ερμηνείες σε δικαστικό δράμα κάτω των προσδοκιών

Νέες ταινίες: Μεγάλες ερμηνείες σε δικαστικό δράμα κάτω των προσδοκιών

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Δικαστής» είναι μια συγκινητική ταινία, όχι όμως αυτό που περιμένεις από ένα δικαστικό δράμα με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ και τον Ρόμπερτ Ντιβάλ. Φταίει το κοινότοπο και φλύαρο σενάριο, αλλά και η χωρίς σαφή προσανατολισμό σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Ντόπκιν.

Ένας ηλικιωμένος δικαστής, δεσποτικός και ξεροκέφαλος στη μέχρι τώρα ζωή του, θα λύσει τις διαφορές του με τον «άσωτο» γιο του στην αίθουσα του δικαστηρίου μιας κωμόπολης της Ιντιάνα. Βρίσκεται σε ασυνήθιστη γι’ αυτόν θέση: στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό και την εγκατάλειψη ενός πρώην κατάδικου τον οποίο χτύπησε με το αυτοκίνητό του, και βλέπει για πρώτη φορά τη ζωή του και τον ρόλο του (την πολυθρόνα του δικαστή) από άλλη οπτική γωνία. Ο γιος του, επιτυχημένος δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Την ημέρα που συνέβη το μοιραίο τροχαίο επέστρεψε στο πατρικό του για την κηδεία της μητέρας του. Στο τέλος του δράματος θα δει και αυτός από άλλη οπτική γωνία τον θρόνο του δικαστή, που η σκιά του έχει πέσει βαριά πάνω στη ζωή του από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα.

 Ο Ντόπκιν, γνωστός από σεξοκωμωδίες όπως «Γαμομπελάδες» και «Αλλάζουμε;», μοχθεί για να κάνει το οικογενειακό δράμα και το δικαστικό θρίλερ να λειτουργήσουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Η ταινία απογειώνεται, όμως, μόνον όταν έχει τον Ντιβάλ και τον Ντάουνι τζούνιορ μαζί στο κάδρο της. Τότε αποκτάει πυκνότητα.

«Απληστοι γείτονες» (**) Αμερικανικό θρίλερ γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο Λονδίνο από τον Δανό σκηνοθέτη Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ. Ο Τομ και η Αννα, παντρεμένο ζευγάρι Αμερικανών, επιχειρούν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους μετά την αποτυχημένη εγκυμοσύνη της γυναίκας. Εχουν κληρονομήσει ένα παλιό σπίτι στο Λονδίνο και προσπαθούν να το ανακαινίσουν, αντιμετωπίζουν όμως σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Τομ είναι αρχιτέκτονας και παίρνει εργολαβίες του ποδαριού για να τα βγάλουν πέρα, η Αννα εργάζεται σε σχολείο.

Μια μέρα, στο ισόγειο του σπιτιού που επινοικιάζουν, ανακαλύπτουν το πτώμα του νοικάρη τους και μια βαλίτσα με λίρες. Κρατούν τα χρήματα και γίνονται στόχος της μαφίας. Ένας ηλικιωμένος αστυνομικός, που έχει χάσει την κόρη του από ναρκωτικά, θα γίνει φύλακας-άγγελός τους. Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Κέιτ Χάντσον, Τομ Ουίλκινσον, Ομάρ Σι.

«Η λέσχη της κομψής αλητείας». Αγγλικό δράμα της Λόνε Σέρφινγκ («Μια κάποια εκπαίδευση»), βασισμένο σε ένα θεατρικό έργο της Λόρα Ουέιντ. Κακομαθημένα μέλη μιας παλιάς κλειστής φοιτητικής λέσχης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρεκτρέπονται στη διάρκεια ενός δείπνου. «Οι μυστικές λέσχες της Οξφόρδης μαγνητίζουν το ενδιαφέρον σου και σε αναγκάζουν να κρυφοκοιτάξεις πίσω από μυστηριώδη βιτρό για ν’ ανακαλύψεις τα μυστικά τους. Σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς αντιμετωπίζουν τις ευθύνες τους κάποιοι τόσο προνομιούχοι», λέει η Σέρφινγκ. Δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό να δούμε την ταινία στη δημοσιογραφική της προβολή. Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Μαξ Αϊρονς, Νάταλι Ντόρμερ.

«Το μαγικό σπίτι». Ταινία κινουμένων σχεδίων των Μπεν Στάσεν και Ζερεμί Ντεγκρισόν, που είναι μόνο για μικρά παιδιά. Προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Τα «Χελωνονιντζάκια» (**). Η παρέα των χελωνών, που μεταλλάχθηκαν και έγιναν πολεμιστές Νίντζα, επιστρέφει. Με ηθοποιούς αυτή τη φορά. Θυμίζουν Σπάιντερμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή