Με ασπίδα τον Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός κέρδισε την Γιουβέντους 1-0

Με ασπίδα τον Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός κέρδισε την Γιουβέντους 1-0

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αδιαπέραστη ασπίδα του τον Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός σημείωσε μια σπουδαία νίκη κόντρα στη Γιουβέντους (1-0), στο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη νίκη αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» φιγουράρουν στην κορυφή του γκρουπ μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησε με 5-0 της Μάλμε στην Ισπανία.

Η φράση «μια ομάδα μόνος του», μπορεί να αποδοθεί χωρίς υπερβολή στον Ισπανό τερματοφύλακα των «Πειραιωτών», ο οποίος από το 65΄ και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, πραγματοποίησε έξι σπουδαίες επεμβάσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το ματς χάρη στην εξαιρετική εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο, όταν και στρίμωξε στα σχοινιά τη Γιουβέντους και κατάφερε να σκοράρει με τον Κασάμι στο 36΄, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά την προσπάθεια του Τσόρι. Ο Κασάμι, στο 60΄, θα μπορούσε να είχε σκοράρει ξανά, αλλά δεν σημάδεψε καλά προ του Μπουφόν, ενώ και ο Λιχστάινερ είχε μια καλή ευκαιρία στο 51΄.

Το υπόλοιπο μισάωρο ήταν ένας μονόλογος της «Μεγάλης Κυρίας» η οποία, όμως, βρήκε απέναντί της έναν εξίσου… μεγάλο κύριο. Οι Μοράτα στο 65΄, Πογκμπά στο 74΄, Τέβες στο 76΄, ξανά οι Πογκμπά στο 80΄ και Μοράτα στο 81΄ (είχε και τη βοήθεια του δοκαριού) είδαν τον Ρομπέρτο να τους αρνείται σχεδόν σίγουρα γκολ. Η χαριστική βολή του Ισπανού ήρθε στο 86΄, όταν για ακόμη μία φορά ο Τέβες είδε την μπάλα να σταματάει στο χέρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Ρομπέρτο ήρθε και η καλή εμφάνιση του Μποτία, ο οποίος έχει αμφισβητηθεί έντονα.

Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα πρώτα 60 λεπτά, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να πάρουν τα ηνία και να νιώθουν αδικημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

«Είναι μία φανταστική βραδιά. Ευχαριστώ όλους μου τους παίκτες. Είμαστε μία πραγματική ομάδα», αρκέστηκε να δηλώσει ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος, Μίτσελ, ο οποίος δεν θέλησε να χρίσει την ομάδα του φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μασουακού, Μποτία, Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (90΄ Γιαννούλης), Τσόρι (85΄ Φουστέρ), Μήτρογλου (69΄ Αφελάι).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ογκμπόνα (77΄ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα, Λιχστάινερ, Πίρλο (57΄ Μαρκίσιο), Πογκμπά (87΄ Τζιοβίνκο), Βιντάλ, Μοράτα, Τέβες.

Εσπασαν τα κοντέρ

H ημέρα των ρεκόρ ήταν η Τρίτη στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν και σημειώθηκαν 40 τέρματα σε οκτώ αγώνες (μόλις… 19 σημειώθηκαν χθες), τα περισσότερα σε μία βραδιά σε φάση ομίλων του θεσμού. Ο Λουίς Αντριάνο έγινε ο δεύτερος μετά τον Λιονέλ Μέσι που πετυχαίνει πέντε τέρματα σ’ έναν αγώνα, αλλά ο πρώτος που βάζει τέσσερα γκολ σ’ ένα ημίχρονο, και μάλιστα μέσα σε 17 λεπτά στο 0-7 της Σαχτάρ επί της ΜΠΑΤΕ. Επίσης η Σαχτάρ έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Νίκη-ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε και η Τσέλσι, που κατέβαλε με 6-0 τη Μάριμπορ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή