800 ταξιδιωτικοί μπλόγκερ στην Αθήνα για το ΤΒΕΧ 2014

800 ταξιδιωτικοί μπλόγκερ στην Αθήνα για το ΤΒΕΧ 2014

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου (ΤΒΕΧ Εurope 2014) με τη παρουσία 800 ταξιδιωτικών μπλόγκερ και συγγραφέων τουριστικών μέσων ενημέρωσης από 50 χώρες.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη εκδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την Αθήνα σε ό,τι αφορά τη διαδικτυακή τουριστική προβολή της σε διεθνές επίπεδο, την οποία διεκδίκησε με επιτυχία η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων. Για να έρθει σε πέρας η διοργάνωση, έχει γίνει μία πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι η Αθήνα και η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας θα αναπαράγεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου για μεγάλο διάστημα. Η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε τη σημασία που έχει η εν λόγω συνάντηση στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Αθήνα κύριος τουριστικός προορισμός.

Ο επικεφαλής της ΤΒΕΧ, Rick Calvert, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κρίση –που βίωσε η Αθήνα– δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να αδράξουμε την ευκαιρία γνωριμίας με μια πόλη με ιδιαίτερη ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα και ξεχωριστές γεύσεις και κρασιά. Αλλωστε, πρόσθεσε «δεν υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο που να έχει να πει τόσες ιστορίες». Ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, επισήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, που αντικατοπτρίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή