Πρώτες αντιδράσεις στο «ΜΕΤΑ» Λυκούδη

Πρώτες αντιδράσεις στο «ΜΕΤΑ» Λυκούδη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς η πρωτοβουλία του κ. Σπ. Λυκούδη να ανακοινώσει και επισήμως πλέον την ίδρυση πολιτικού χώρου με την ονομασία «Μεταρρυθμιστές» (ΜΕΤΑ).

Στελέχη της «Ελιάς» που παρέστησαν στην προχθεσινή εκδήλωση δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για το εγχείρημα Λυκούδη, προχωρώντας μάλιστα και σε μια μάλλον αυθαίρετη πολιτική ερμηνεία. Οτι η φράση «ερχόμαστε στον χώρο ως συγκάτοικοι» που χρησιμοποίησε ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ απευθύνεται επί της ουσίας στην υπό ίδρυση Δημοκρατική Παράταξη, στην οποία, όπως έλεγαν, κάλλιστα θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι «Μεταρρυθμιστές». Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, τοποθετούσαν τον κ. Λυκούδη σαφώς πιο κοντά στην «Ελιά» απ’ ό,τι στο «Ποτάμι», με το επιπλέον επιχείρημα ότι στην προχθεσινή εκδήλωση δεν παρέστη κανένα στέλεχος του κ. Στ. Θεοδωράκη. «Απόδειξη», όπως έλεγαν, «ότι ο επικεφαλής του “Ποταμιού” δεν επιθυμεί τη συνένωση του χώρου, αλλά να υφαρπάξει α λα καρτ όποια στελέχη μπορεί».

Η απάντηση συνεργατών του κ. Θεοδωράκη στις συγκεκριμένες διαρροές της «Ελιάς» ήταν ότι «το “Ποτάμι” ουδέποτε υποστήριξε την επανένωση της Κεντροαριστεράς, πόσο μάλλον για να επιβιώσουν τα φθαρμένα κομματικά υλικά της», ενώ το μόνο σχόλιο που έκαναν για την πρωτοβουλία Λυκούδη ήταν η φράση του Μάο «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν».

Με μια τάση σαφούς υποτίμησης, τέλος, υποδέχθηκαν την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Λυκούδη στελέχη της ΔΗΜΑΡ. «Είναι προδήλως αντιφατικό να επιδιώκεις τη συνένωση ενός χώρου ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δημιουργείς άλλο ένα αυτόνομο κομμάτι του», έλεγαν και αναρωτιούνταν αν ο κ. Λυκούδης έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο η κίνησή του να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Δηλαδή την περαιτέρω πολυδιάσπαση του χώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή