Στο στόχαστρο ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς

Στο στόχαστρο ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική επιλογή της Κουμουνδούρου να θέσει στο επίκεντρο της κριτικής της προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε χθεσινό σχόλιό του για τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τις συζητήσεις με την τρόικα, έσπευσε να τονίσει ότι «κάθε μέρα που περνάει με τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό είναι μια μέρα χαμένη για τη χώρα και τους πολίτες της». Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κυβερνητικοί χειρισμοί αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εκλαμβάνονται ως «στρατηγικό αδιέξοδο», με στελέχη του να παρατηρούν ότι αφενός οι οφειλές αυτές έχουν εκτοξευθεί στα 70 δισ. και αφετέρου, καθυστερεί η προώθηση σχεδίου ρύθμισής τους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων.

Στην κριτική του προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε χθες τις συζητήσεις με την τρόικα, για να σχολιάσει ότι «μια κυβέρνηση που συνεχίζει να μιλάει τη μια μέρα για τέλος του Μνημονίου και την άλλη να παρακαλάει την τρόικα να εγκρίνει τις ανεπαίσθητες πρωθυπουργικές εξαγγελίες δεν μπορεί να πείσει ότι έχει οποιαδήποτε πρόταση για έξοδο από την κρίση».

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου έσπευσε να εκφράσει την ενόχλησή της για την κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους της πρότασης νόμου που κατέθεσε περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και της εξαγγελίας για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οπως ανέφεραν στελέχη της Κουμουνδούρου, «το ΓΛΚ δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα να χρησιμοποιείται ως κομματικό όργανο». Επιπλέον, επί της ουσίας των παρατηρήσεων του ΓΛΚ αναφορικά με την επιβάρυνση που θα επιφέρει στον ΟΑΕΔ η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ως αποτέλεσμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι η σχέση κατώτατου μισθού και επιδόματος ανεργίας θα επανακαθοριστεί και αυτό είχε ειπωθεί στο πλαίσιο των εξαγγελιών στη ΔΕΘ.

Στην Κουμουνδούρου, αν και θεωρούν ότι το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στην κάλπη δείχνει να έχει απομακρυνθεί, δεν αποκλείουν τελείως ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε χθες την άποψη (ΣΚΑΪ) ότι «οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή και πάντως πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε χθες (ΒΗΜΑ) ότι «εάν κληθούμε από τον πρωθυπουργό, θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή