Ξανά στο προσκήνιο οι εξαγορές επιχειρήσεων

Ξανά στο προσκήνιο οι εξαγορές επιχειρήσεων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσοστό 40% των επιχειρήσεων, παγκοσμίως, θα επιδιώξουν εξαγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας τριετίας, σύμφωνα με έρευνα της ΕΥ «Global Capital Confidence Barometer», η οποία αποτυπώνει τις απόψεις 1.600 ανώτατων στελεχών σε περισσότερες από 60 χώρες.

Οι βελτιωμένες συνθήκες της αγοράς και η αύξηση του αριθμού των υπό εξέταση συμφωνιών αναμένεται να οδηγήσουν τον αριθμό των συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών (Σ&Ε) στα προ κρίσης επίπεδα του 2006, μετά μια πενταετή κάμψη, εκτιμά η μελέτη.

Η εικόνα μεταξύ ώριμων και αναδυόμενων αγορών παραμένει ισορροπημένη. Αναμένεται ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Αυστραλία θα είναι οι βασικοί αγοραστές. Συγχρόνως, η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ είναι οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί των επενδυτικών επιλογών.

Οι τομείς με το υψηλότερο ενδιαφέρον για εξαγορές είναι της αυτοκινητοβιομηχανίας, της τεχνολογίας, της υγείας, των τηλεπικοινωνιών και των καταναλωτικών προϊόντων. Ενώ το 2014 κυριάρχησαν οι μεγάλες συμφωνίες υψηλού προφίλ, η έρευνα προβλέπει ότι η αύξηση στη δραστηριότητα Σ&Ε θα προέλθει από μεσαίου μεγέθους συμφωνίες. Σχεδόν τα δύο τρίτα (60%) των ερωτηθέντων αναμένουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού των συμφωνιών κατά το επόμενο 12μηνο, ύστερα από μια ήδη σχετικά καλή χρονιά για τις Σ&Ε.

Η αύξηση του αριθμού των συμφωνιών που εξετάζονται από τις επιχειρήσεις είναι η πιο σαφής ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας. Οι υπό εξέταση συμφωνίες αυξήθηκαν κατά 30% από τον Απρίλιο. Επιπλέον, το 66% των στελεχών εκτιμά πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί περαιτέρω κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή