Γκ. Χαρδούβελης: «Νέα σχέση με τους εταίρους από το 2015»

Γκ. Χαρδούβελης: «Νέα σχέση με τους εταίρους από το 2015»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδας στις αγορές καθώς και της νέας περιόδου στη σχέση με τους εταίρους της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, έθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε ομιλία του στο Συνέδριο του Γαλλόφωνου Forum Επιχειρήσεων με τίτλο «Επενδύσεις και προγράμματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, η επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο για την χώρα θα πρέπει να είναι μέρα λελογισμένης ευθύνης. 

«Η έξοδος στις αγορές και η νέα περίοδος στη σχέση μας με τους εταίρους της ευρωζώνης και το ΔΝΤ προϋποθέτει την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και κυρίως πολιτική υπευθυνότητα και σταθερότητα», τόνισε ο Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ αναφέρθηκε και στο τέλος του Προγράμματος Προσαρμογής.

«Στο τέλος του 2014 τελειώνει το Πρόγραμμα Προσαρμογής σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.  Από το 2015 ξεκινάει μια νέα σχέση, που θα περιλαμβάνει τους παραπάνω στόχους, αλλά και την υποστήριξη των εταίρων μας σε περίπτωση δυσκολιών άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές», πρόσθεσε και επανέλαβε την ανάγκη συνέπειας στους μεταρρυθμιστικούς στόχους.

«Η συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι μπροστά μας και θα έρθει ως αποτέλεσμα της συνέπειάς μας στους μεταρρυθμιστικούς στόχους που έχουμε αναλάβει.

Τα μέτρα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας σε επίπεδο ευρωζώνης που περιγράφηκαν παραπάνω αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την ανάκαμψη. Όμως δεν είναι αρκετά. Είναι εξίσου απαραίτητο ως χώρα να μην αφήσουμε αναξιοποίητα τα οφέλη της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της εθνικής προσπάθειας των τελευταίων χρόνων και να εισέλθουμε  με υπευθυνότητα και σύνεση σε μία νέα περίοδο προοπτικής για τη χώρα και σταδιακής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή