Σύντομα (23/10/14)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκαν 14% οι επισκέπτες στην έκθεση «Kosmima»

Ο αριθμός των επισκεπτών στην 29η Διεθνή Εκθεση κοσμήματος, ωρολογιών, πολύτιμων λίθων, μηχανημάτων, εξοπλισμού «Kosmima» σημείωσε αύξηση κατά 14% σε σύγκριση με πέρυσι, φτάνοντας τις 2.000, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 20%. Σημαντική ήταν η παρουσία των ξένων εμπορικών επισκεπτών από την Ουγγαρία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τσεχία, την ΠΓΔΜ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ουκρανία. Μάλιστα, ο αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών ήταν αυξημένος κατά 116% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Αύξηση κατά 17,5% σημείωσε και ο αριθμός των εκθετών. Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προήλθαν από την Ισπανία και τη Γερμανία κι εμμέσως εκπροσωπήθηκαν οίκοι από τη Βρετανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ. Το επόμενο ραντεβού για τον κλάδο του κοσμήματος έχει προγραμματιστεί για την «Ελλήνων Κόσμημα», από 28/2 έως 2/3/2015 στην Αθήνα.

Πάνω από 1.000 πελάτες στο cloud της SoftOne

Περισσότερους από 1.000 πελάτες αναφέρει η εταιρεία SoftOne για την εφαρμογή της Soft1 Open Enterprise. H εφαρμογή που παρουσιάστηκε το 2013, σύμφωνα με την εταιρεία, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της στην εγχώρια αγορά παροχής λύσεων μηχανογράφησης βασισμένων στο υπολογιστικό νέφος (cloud). Η SoftOne δραστηριοποιείται από το 2002 με επιτυχία στην ελληνική και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές, κατέχοντας πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 12.500 επιχειρήσεις. Αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού λογισμικού Soft1, που διατίθεται με μια σειρά εμπορικών συνδυασμών και εναλλακτικών μοντέλων λειτουργίας (user licenses, συνδρομητικό μοντέλο ASK, cloud υπηρεσία SaaS). Ηταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που παρείχε τη δυνατότητα μηχανογράφησης στο cloud, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft, αξιοποιώντας τις cloud υποδομές Microsoft Windows Azure. Το 2013, και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η SoftOne εμφάνισε θετικό πρόσημο για τρίτο διαδοχικά έτος, σημειώνοντας αύξηση κύκλου εργασιών κατά 20% και ενίσχυση του δείκτη λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 50%.

Η εισηγμένη Παπουτσάνης δημοσίευσε χθες το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με τη θυγατρική της Plias, την οποία και θα απορροφήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Το μετοχικό κεφάλαιο της Plias είναι σήμερα 37.131.850 ευρώ και διαιρείται σε 3.713.185 κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 10 ευρώ η κάθε μία. Το μετοχικό κεφάλαιο της Παπουτσάνης είναι σήμερα 15.747.184 ευρώ και διαιρείται σε 50.797.369 κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 0,31 ευρώ η κάθε μία. Το μετοχικό κεφάλαιο της Παπουτσάνης δεν θα μεταβληθεί και δεν υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται, λόγω συγχύσεως, αφού κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών της θυγατρικής Plias.

ΕΛΒΕ: πούλησε το 51% της Calin έναντι 11,5 εκατ.

Εναντι 11,5 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη ΕΛΒΕ Ενδυμάτων μεταβίβασε στην Calzedonia Holding SpΑ το 51% που κατείχε στη θυγατρική εταιρεία Calin Α.Ε. Το σχετικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών υπεγράφη χθες με αγοραστές τους λοιπούς μετόχους της Calin A.E. που αποκτούν το 2% και την Calzedonia Holding SpA που αποκτά το υπόλοιπο 49%. Το συνολικό τίμημα μεταβίβασης ανέρχεται στα 11,5 εκατ., ποσό που θα χρησιμοποιηθεί από την εισηγμένη για μείωση του δανεισμού της και για μελλοντικές επενδύσεις. Η ΕΛΒΕ τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε στην επιστροφή κεφαλαίου 0,02 ευρώ προς τους μετόχους της εταιρείας έπειτα από έγκριση της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Η Κέκροψ «έχασε» έκταση 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια

Tην απώλεια έκτασης 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη «Κέκροψ» μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που έκανε δεκτή την αγωγή του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Κέκροπα»: «Η απόφαση αυτή είναι σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση που αποδεχόταν τις θέσεις της εταιρείας μας και αντίθετη με τη διαταχθείσα από το Δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη που επίσης δικαίωνε τις θέσεις της εταιρείας μας». Η διοίκηση της εισηγμένης θεωρεί την εν λόγω απόφαση νομικώς εσφαλμένη και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Ως εκ τούτου θα ασκήσουμε κάθε προβλεπόμενο ένδικο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων αυτής». Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή