Ναι στο «Changi», όχι στο «Benazir Bhutto»

Ναι στο «Changi», όχι στο «Benazir Bhutto»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ασία το καλύτερο και το χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου.

Τη δεκάδα με τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου δημοσίευσε και φέτος ο ιστότοπος SleepingInAirports.com, ζητώντας για 18η συνεχόμενη χρονιά από τους χρήστες να καταθέσουν την ψήφο τους βάσει της ταξιδιωτικής εμπειρίας τους.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Changi» της Σιγκαπούρης κατέκτησε και πάλι την πρωτιά, την οποία δεν έχει χάσει ούτε μία φορά από το 1997, οπότε εγκαινιάστηκε η λίστα. Και είναι μάλλον αναμενόμενο, αφού με την εξωτερική πισίνα, το σπα, το γυμναστήριο και τις κινηματογραφικές αίθουσες, το «Changi» θεωρείται… προορισμός από μόνο του.

Ναι στο «Changi», όχι στο «Benazir Bhutto»-1

Στην Ασία βρίσκεται όμως και το χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου, το «Benazir Bhutto», στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, το οποίο οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία παρομοιάζουν με… φυλακή. Πολυκοσμία, διαφθορά και απατεωνιές, παντελής έλλειψη υποδομών για χρήση τεχνολογίας και αγενές προσωπικό δίνουν το στίγμα.

Ως καλύτερο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο οι ταξιδιώτες ψήφισαν το «Schiphol» του Αμστερνταμ, ενώ ως χειρότερο το «Paris Beauvais-Tille» στο Παρίσι, που απέχει σχεδόν 90 χλμ. από τη γαλλική πρωτεύουσα και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή