Διώκονται για παράτυπη διαχείριση πόρων ΟΚΑΝΑ

Διώκονται για παράτυπη διαχείριση πόρων ΟΚΑΝΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παράτυπη οικονομική διαχείριση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ διώκονται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος η πρώην πρόεδρός του Μελπομένη Μαλλιώρη και υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που διενήργησε σχετική έρευνα.

Οι καταγγελίες που πυροδότησαν τις εισαγγελικές έρευνες, που διατάχθηκαν από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, έγιναν επί των ημερών της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή και αφορούσαν εκατομμύρια ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν από την τότε διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (2011-2012) για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους προορίζονταν.

Την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος και σύμφωνα με το πόρισμά του, δεν υλοποιήθηκε προγραμματική σύμβαση του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 20 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, 17 κέντρα υποκατάστασης και παρακολούθησης της υγείας χρηστών ναρκωτικών ουσιών ανά την επικράτεια, καθώς προέκυψε από την έρευνα ότι τα χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη δαπανών για μισθοδοσία του προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ. Επίσης, κονδύλια, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από την τακτική επιχορήγηση που παρέχει στον ΟΚΑΝΑ το υπουργείο Υγείας, συνολικού ύψους 37 εκατ. ευρώ, διατέθηκαν παράτυπα για προσωρινό δανεισμό εντός του Οργανισμού, αντί να δοθούν για τις ανάγκες των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων για τα οποία και είχαν εγκριθεί.

Εκτός από την τότε πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ο τότε γενικός διευθυντής του, Δημήτρης Πλατανιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή