Στον Δήμο Αμαρουσίου, στον ΙΣΑ και από χθες στην ΚΕΔΕ

Στον Δήμο Αμαρουσίου, στον ΙΣΑ και από χθες στην ΚΕΔΕ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον παλιό εκείνο καιρό, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που κατέστησαν το Μαρούσι για λίγο κέντρο του σύμπαντος, ο Γιώργος Πατούλης ήταν απλώς ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Οι δημότες το μακρινό 2006, του έδωσαν ποσοστό 34% στον πρώτο γύρο, και τον εξέλεξαν με 53% στον δεύτερο. Κι έτσι κάπως, άρχισε η εμπλοκή του στην πολιτική ζωή της μικρής μας χώρας. Μέσα σε 8 μόλις χρόνια, ο Γ. Πατούλης αντέστρεψε το «από δήμαρχος, κλητήρας» και έγινε, εκτός από δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, και πρόεδρος της ΚΕΔΕ μόλις εχθές.

Και μπορεί οι πονηρές μαρουσιώτικες γλώσσες να λένε πως στις φετινές δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος ευχαρίστως θα κατέβαινε στον Δήμο της Αθήνας αν το κόμμα δεν του έκοβε από νωρίς τα φτερά, αλλά το μόνο βέβαιον είναι πως για τον κ. Πατούλη τα αξιώματα δεν είναι αρκετά. Γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε παράλληλα με όλα τ’ άλλα κι έγινε και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Ορους, και πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ θα μπορούσε να είναι και πρόεδρος των κοινωνικά δικτυωμένων δημάρχων απανταχού της Ελλάδος – αλλά δυστυχώς τέτοιος φορέας δεν έχει ακόμα ιδρυθεί.

«Ιατρικό ανακοινωθέν»

Ο κ. Πατούλης, ως δήμαρχος – γιατρός, έδωσε νέα έννοια στο «ιατρικό ανακοινωθέν». Μέσω του Facebook, του twitter, των blog του και του καναλιού του στο Youtube, ενημερώνει τους πάντες για τα πάντα: απ’ τη συλλογή φαρμάκων στον δήμο, μέχρι τους αγώνες τοξοβολίας που παρακολούθησε, κι απ’ το χασαποσέρβικο που χόρεψε σε κάποια γιορτή, μέχρι τη διάλεξη που θα δώσει στο Μαρούσι ως δήμαρχος και γιατρός μαζί με θέμα «Πρόληψη καλύτερη της Θεραπείας».

Η έφεσή του στη μετάδοση ειδήσεων είναι τέτοια, που όταν κάποτε ο Ευ. Στυλιανίδης ως υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να του κάνει έφοδο χωρίς κάμερες στο δημαρχείο, ο κ. Πατούλης όχι μόνο πρόλαβε και το πληροφορήθηκε για να είναι εκεί, αλλά έφερε και δικές του κάμερες, για να βγάλει στα τοπικά κανάλια τη συνάντησή του με τον υπουργό!

Οπως μαθαίνει κανείς παρακολουθώντας τον, ο δήμαρχος αγαπά τη Μύκονο και την Ψαρού τα καλοκαίρια, ενώ τον χειμώνα στέλνει φωτογραφικά καρέ αγκαλιά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τον μικρό του γιο, και την απαστράπτουσα Πρώτη Κυρία του Μαρουσιού. Στην περίπτωση του Γιώργου Πατούλη δεν ισχύει το «πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα», κυρίως γιατί η κ. Πατούλη μισεί να κρύβεται, ειδικά όταν υπάρχουν φωτογράφοι στον χώρο!

Η κ. Μαρίνα Πατούλη

Αν τυχόν δεν είχατε τη χαρά να τη δείτε στις κοσμικές στήλες ώς σήμερα, καλό είναι να ξέρετε πως η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό εκείνο το βράδυ των εκλογών, που ο Λάκης Λαζόπουλος την εντόπισε σ’ ένα βίντεο να περιφέρεται με γούνα κατάλευκη και κόμη πλατινέ.

«Το διακριτικό και πνευματώδες χιούμορ παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μου», απάντησε η κυρία Δημάρχου στα κάπως σκωπτικά σχόλια, και απέδειξε πόσο της αρέσει να κάνει πλάκα με τις επόμενες εμφανίσεις της. Με λουκ ανάμεσα σε Κριστλ Κάριγκτον και Αλέξις Κόλμπι, δίνει άλλο αέρα στα στενά του Αμαρουσίου, όπου η «Δυναστεία» ποτέ στο παρελθόν δεν γνώρισε τέτοια αποθέωση.

Αλλά καθώς η λάμψη της κ. Πατούλη κάπως έπρεπε να ρευστοποιηθεί σε ψήφους, η σύζυγος του δημάρχου (όπως είχε κάνει και ο ίδιος ο δήμαρχος 17 χρόνια πριν) ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της από την Πεύκη, όπου στις τελευταίες εκλογές εξελέγη δημοτική σύμβουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή