Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική ήταν η πρώτη ανάγνωση των στοιχείων από τις αγορές για τους Δείκτες Διευθυντών Προμηθειών, συμβάλλοντας στο να κλείσουν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ωστόσο στη συνέχεια αναλυτές προειδοποίησαν πως η κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει κρίσιμη.

Ειδικότερα, η μέτρια βελτίωση στη μεταποίηση και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη αποδυνάμωσαν ώς ένα βαθμό τον φόβο της ύφεσης και διαμόρφωσαν ευνοϊκό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και την αμερικανική πριν από το κλείσιμο των δεικτών. Με τον τρόπο αυτό αντισταθμίστηκαν τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπως εκείνα της Μichelin. Αντίθετα, ένας μεγάλος αριθμός αμερικανικών εταιρειών εμφάνισε κέρδη καλύτερα των αναμενομένων. Στην Ευρώπη, συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με +0,7% στις 328,26 μονάδες, αν και προηγουμένως λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων είχε υποχωρήσει 1,1%. Από τα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 16 έκλεισαν με κέρδη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με +0,3%, στο Παρίσι ο CAC 40 με +1,3% και στη Φρανκφούρτη o DAX με +1,2%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή