Κατάθεση Καμμένου για τον «κουμπαρά»

Κατάθεση Καμμένου για τον «κουμπαρά»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης περί προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα καλεί δύο επιχειρηματίες, καθώς και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος θα καλέσει τις προσεχείς ημέρες σε κατάθεση τους επιχειρηματίες Σωκράτη Κόκκαλη και Ανδρέα Μαρτίνο, προκειμένου να διερευνήσει αν τα αναγραφόμενα σε δημοσίευμα της εφημερίδας Contra, περί συζητήσεων για εξαγορά βουλευτών, έλαβαν χώρα στον γάμο των παιδιών τους. Εν τω μεταξύ, χθες κατέθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα σε εξαγορά βουλευτών, αναφέρθηκε όμως σε έμμεσες πιέσεις, κυρίως, μέσω ΣΔΟΕ, όπως είπε, σε βουλευτές του κόμματός του, χωρίς να τις συνδέσει ευθέως με την επικείμενη προεδρική εκλογή. «Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι εν συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τους κρατικούς μηχανισμούς, και ιδίως το ΣΔΟΕ, σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή