Η ΝΕΡΙΤ δεν «παίζει» μόνο μπάλα

Η ΝΕΡΙΤ δεν «παίζει» μόνο μπάλα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί εσχάτως να τη θυμόμαστε μόνον όταν προβάλλει ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, όπως αυτή της περασμένης Τετάρτης, 22/10, μεταξύ Ολυμπιακού – Γιουβέντους, στο πλαίσιο του Champions League, που σύμφωνα με τη Nielsen παρακολούθησαν σε NERIT και ΝΕΡΙΤ sports 1.778.000 τηλεθεατές (36,8% μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών)!

Ωστόσο, η ΝΕΡΙΤ δεν προβάλλει μόνο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Εχει εντάξει στο πρόγραμμά της πολυβραβευμένες ταινίες, π.χ. απόψε προβάλλει τον «Κυνόδοντα» του Γ. Λάνθιμου, αλλά και πολυβραβευμένες ξένες σειρές. Ηδη προβάλλει το αστυνομικό «The bridge», τον 2ο κύκλο του «Επειγόντως τη μαμή» και το βρετανικό μεταφυσικό «Αταίριαστοι» («Misfits»), ενώ από βδομάδα έρχεται το «Boss» με τον Κέλσι Γκράμερ, και ακολουθεί o «Sherlοck» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (και προσεχώς το «Newsroom»).

Το «Boss», που αρχίζει τη Δευτέρα 27/10, στις 23.00, συνδυάζει την πολιτική ίντριγκα της «Δυτικής πτέρυγας» με το προσωπικό δράμα ενός ανθρώπου με εξουσία, ο οποίος παλεύει να τη διατηρήσει κρατώντας κρυφή μία αδυναμία του που αφορά θέμα υγείας· με τον ψυχίατρο του «Frasier», Κέλσι Γκράμερ.

Ο «Sherloc», που αρχίζει την Κυριακή 2/11, στις 20.15, αποτελεί μια μοντέρνα μεταφορά του κλασικού Σέρλοκ Χολμς, του πασίγνωστου ντετέκτιβ του σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο οποίος μαζί με τον φίλο και βοηθό του δρα Τζον Χ. Γουάτσον εμπλέκονται σε δεκάδες υποθέσεις μυστηρίου. Τη σειρά υπογράφουν δύο από τους κορυφαίους και πιο παραγωγικούς δημιουργούς της αγγλικής τηλεόρασης, οι Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις, οι οποίοι μεταφέρουν τις ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς στο Λονδίνο του σήμερα και στην εποχή των social media. Η σειρά έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, με τον πρώτο κύκλο να γίνεται αντικείμενο συζήτησης στη βρετανική Βουλή και τον δεύτερο κύκλο να καταγράφει πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές σε Ευρώπη και Αμερική για το ευφυές σενάριο και τους διαλόγους, τη δυναμική σκηνοθεσία και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενώ έχει τιμηθεί με περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία και πολυάριθμες υποψηφιότητες σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως τα Emmy, τα Bafta και οι Χρυσές Σφαίρες. Συμπρωταγωνιστούν οι Μάρτιν Φρίμαν, Ρούπερτ Γκρέιβς, Αντριου Σκοτς, Ούνα Σταμπς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή