Η Uber επεκτείνεται στην αγορά ταξί της Νότιας Κορέας

Η Uber επεκτείνεται στην αγορά ταξί της Νότιας Κορέας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Uber, που συνδέει «ερασιτέχνες» οδηγούς ταξί με επιβάτες, συνεχίζει την επέκτασή της και μετά την αγορά της Γερμανίας και της Βρετανίας ενεργοποιείται πλέον στη Νότια Κορέα. Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρει την Uber να έχει υπογράψει συμφωνία με οδηγούς ταξί στη Σεούλ οι οποίοι δεν θα πληρώνουν προμήθεια, αλλά αντιθέτως θα λαμβάνουν 1,9 δολάρια για κάθε κούρσα που θα κλείνουν μέσω της εφαρμογής UberTaxi. Οπως επισημαίνει, πάντως, η WSJ εκκρεμούν οι διαφωνίες της εταιρείας με τις αρχές της Νότιας Κορέας που το καλοκαίρι ζήτησε τη λήψη μέτρων εναντίον της σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη λειτουργία της στην επικράτεια της χώρας. Μεταξύ των αρχών που εναντιώνονται στη δραστηριοποίηση της Uber στη Σεούλ συγκαταλέγεται το υπουργείο Μεταφορών αλλά και η ίδια η κυβέρνηση της χώρας, που επικαλούμενη το εθνικό δίκαιο χαρακτηρίζει παράνομη τη δραστηριότητά της. Η εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως η νέα υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τις αρχές της Σεούλ.

Οι αρχές της πόλης της Σεούλ έχουν, άλλωστε, ανακοινώσει από τον Ιούλιο την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν τη λειτουργία της Uber για διαδρομές με λιμουζίνα. Από την πλευρά της, η Uber υποστηρίζει πως όσοι οδηγοί ταξί σε Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Τόκιο έκαναν χρήση των υπηρεσιών της αύξησαν τις δραστηριότητές τους κατά 30% ώς 40%. Οι οδηγοί ταξί της Σεούλ έχουν τη δυνατότητα είτε να εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε να εντάσσονται στο πλαίσιο μιας εταιρείας ταξί. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Uber, μέχρι στιγμής η εταιρεία συνεργάζεται με τους ελεύθερους οδηγούς ταξί, αλλά πρόθεσή της είναι να επεκτείνει τη συνεργασία της και σε οδηγούς εταιρειών. Σημειωτέον ότι η Uber παραμένει σε τροχιά σύγκρουσης με τις βρετανικές εταιρείες ταξί μετά την κίνησή της να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα οχήματα των έξι και των οκτώ θέσεων προκειμένου να προσελκύσει την κατηγορία αυτή των επιβατών που προτιμούν βρετανικές εταιρείες ταξί όπως οι Addison Lee και Hailo. Τα νέα οχήματα αναμένεται να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές της που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την επιθετική στρατηγική χαμηλών τιμών της Uber.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή