«Εκδρομή», ένα ενδιαφέρον πείραμα στην ελληνική τηλεόραση

«Εκδρομή», ένα ενδιαφέρον πείραμα στην ελληνική τηλεόραση

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σύγκριση με το σχεδόν παντελώς άνυδρο τοπίο της τελευταίας διετίας στην ελληνική τηλεόραση, φέτος έχουμε έναν σχετικά μεγάλο αριθμό παραγωγών (και συγκεκριμένα τηλεοπτικών σειρών) που τα κανάλια ετοίμασαν στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις προτιμήσεις του κοινού.

Δυστυχώς, εξαιτίας και των περιορισμένων οικονομικών –αλλά όχι μόνο– και οι καινούργιες σειρές φαίνεται να βαδίζουν στα συνηθισμένα για την Ελλάδα πρότυπα, ικανά να συγκινήσουν όλο και λιγότερους από το λεγόμενο δυναμικό κοινό, που στρέφεται πια στις εξαιρετικές επιλογές που έρχονται από το εξωτερικό. Εξαίρεση (;) αποτελεί ίσως η «Εκδρομή», η νέα εβδομαδιαία σειρά του ΑΝΤ1, της οποίας τα δύο πρώτα επεισόδια έχουν ήδη προβληθεί.

Με ιδεολογική κατάταξη ασυνήθιστη για τα εγχώρια δεδομένα –πρόκειται για θρίλερ μυστηρίου– και γυρίσματα στους ορεινούς όγκους του Βερμίου, ξεχωρίζει άνετα ως τουλάχιστον το πιο ενδιαφέρον από τα φετινά πρότζεκτ. Δεκατρία άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο – καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Αγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, βρίσκεται εκεί ο καθένας με διαφορετική αφορμή και κίνητρα. Ταυτόχρονα, ιστορίες από το παρελθόν τους θα έρθουν στο προσκήνιο, για να διαμορφώσουν τις καταστάσεις του παρόντος.

Επί της ουσίας όμως, είναι η «Εκδρομή» μια καλή σειρά; Δύσκολο να πει κανείς ακόμη. «Κλειδί» σε μια σειρά ή ταινία μυστηρίου είναι η δημιουργία της ανάλογης ατμόσφαιρας. Σε αυτό τον τομέα ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Πανταζούδης, παρά τις υπερβολές στις οποίες συχνά υποκύπτει, τα καταφέρνει αρκετά καλά, καδράροντας έξυπνα τα πλάνα του και αξιοποιώντας όσα το ίδιο το τοπίο τού προσφέρει.

Το σενάριο της Στέλλας Βασιλαντωνάκη, από την άλλη, κινείται σε μια λογική τύπου «Lost», δημιουργώντας συνεχώς ερωτήματα στον θεατή –που εδώ τουλάχιστον ελπίζουμε κάποια στιγμή να απαντηθούν– ενώ τα φλας μπακ στις ζωές των πρωταγωνιστών αναλαμβάνουν τον ρόλο των νοηματικών αρμών που θα δέσουν το παρελθόν με το παρόν. Δυστυχώς και πάλι δεν αποφεύγονται οι κάπως σχηματικοί διάλογοι (μόνιμο πρόβλημα των ελληνικών δραματικών σειρών), ωστόσο η ένταση της πλοκής, η οποία λογικά σταδιακά θα επιτείνεται, καλύπτει ένα μέρος αυτής της αδυναμίας.

Για τις ερμηνείες μπορούμε να πούμε ότι είναι τουλάχιστον αξιοπρεπείς –έχουμε και αρκετούς πρωτοεμφανιζόμενους– ενώ μάλλον ξεχωρίζει αυτή του Οθωνα Μεταξά σε έναν εκ των βασικών ρόλων. Η «Εκδρομή» προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 22.15, ενώ τα προηγούμενα επεισόδια μπορούν να αναζητηθούν διαδικτυακά στη web TV του ΑΝΤ1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή