Πέντε μέρες γεμάτες ιστορίες και παραμύθια στην Κοζάνη

Πέντε μέρες γεμάτες ιστορίες και παραμύθια στην Κοζάνη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιδανική στιγμή για να ακούσουμε παραμύθια. Την ώρα που στη βόρεια Ελλάδα το φθινόπωρο μεσουρανεί, ξεκινάει στην Κοζάνη το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης. Στα θέατρα, στο ωδείο, στον σταθμό, στο μπαρ, στα καφέ, στο αναψυκτήριο, στο «λεωφορείο των παραμυθιών» της πόλης. Καλεσμένοι του φετινού φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Τρίτη (28/10), είναι ο Γαλλοαλγερινός αφηγητής Καμέλ Γκενούν που φέρνει μυρωδιές και χρώματα της Αλγερίας, η Γαλλίδα Φρανσουάζ Ντιέπ με τις τρυφερές ιστορίες της Προβηγκίας και της Δυτικής Αφρικής, ο Ελληνας ηθοποιός Αρης Ρέτσος που διηγείται ελληνικούς μύθους με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. Μαζί τους πολλοί νεότεροι αφηγητές, ντόπιοι και επισκέπτες, εργαστήρια αφήγησης και κάτι νέο: το νυχτέρι «Ολοι έχουν μια ιστορία» αύριο το βράδυ έως τις δύο τα ξημερώματα στο αναψυκτήριο του πάρκου Αγίου Δημητρίου με σούπα και ζεστό κρασί, όπου όλοι μπορούν να αφηγηθούν μια ιστορία μαζί με όσους θα διαγωνισθούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό αφήγησης που φέτος θεσμοθετείται. Τέλος, την ημέρα της εθνικής επετείου, το φεστιβάλ θα τιμήσει τους ήρωες με ένα απροσδόκητο λογοτεχνικό αναλόγιο. Ο αφηγητής Στέλιος Πελασγός, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, μέσα σ’ ένα σύμπαν εικόνων της βίντεοαρτιστ Αννυς Γαλανού θα διαβάσει το γράμμα που έγραψε ο ημιονηγός Νίκος Καββαδίας στο άλογο, τα λόγια του θαλασσινού ποιητή μαζί με γράμματα και ιστορίες αφανών ηρώων.

Να σημειώσουμε ότι για τους συμμετέχοντες στο νυχτέρι θα υπάρχουν ειδικές τιμές ξενοδοχείων. Επίσης στα εργαστήρια αφήγησης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Σκεφτείτε το λοιπόν… όποιος θέλει αύριο να πει μια ιστορία προλαβαίνει!

Πληροφορίες: τηλ. 2461024062.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή