Εως τα τέλη του 2015 η ολοκλήρωση του δικτύου VLTs από τον ΟΠΑΠ

Εως τα τέλη του 2015 η ολοκλήρωση του δικτύου VLTs από τον ΟΠΑΠ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΠΑΠ θα έχει ολοκληρώσει το δίκτυο λειτουργίας των παιγνιομηχανών (VLTs) μέχρι το τέλος του 2015. Το δίκτυο θα αναπτυχθεί σε περίπου 650 σημεία (gaming halls) σε ολόκληρη την επικράτεια, καθένα από τα οποία θα φιλοξενεί περίπου 25 παιγνιομηχανές. Τα gaming halls θα αναπτύξουν οι ίδιοι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ ή τρίτοι, εφόσον οι πράκτορες αδυνατούν ή δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Παράλληλα ο ΟΠΑΠ γνωστοποίησε στους πράκτορές του τη νέα πολιτική προμηθειών στον στοιχηματισμό. Συγκεκριμένα για το επίγειο στοίχημα (Πάμε Στοίχημα) προτείνει κλιμακωτή προμήθεια από 3% έως 16%, και συγκεκριμένα 3% θα είναι η προμήθεια στα μονά παίγνια, 6% στις δυάδες, 9% στα τριάδες, 12% σε τετράδες έως εξάδες και 16% στην περίπτωση που ο παίκτης ποντάρει επτά ενδεχόμενα και άνω. Για το διαδικτυακό στοίχημα ο ΟΠΑΠ προσφέρει, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, το 18% επί του συνολικού μεικτού κέρδους (GGR). Σε ό,τι αφορά τα gaming halls σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η δημιουργία καθενός από αυτά θα κοστίσει 70 έως 90 χιλ. ευρώ και το κόστος θα βαρύνει τους πράκτορες. Επίσης τους πράκτορες θα βαρύνει το λειτουργικό κόστος, ενώ τον ΟΠΑΠ θα βαρύνει το κόστος των μηχανών. Οι συμμετέχοντες στα gaming halls θα λαμβάνουν προμήθεια επί του παιγνίου ίση με το 24% επί του μεικτού κέρδους (GGR). O ΟΠΑΠ εκτιμά ότι με την προμήθεια αυτή, οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα θα αποσβέσουν την επένδυσή τους σε ορίζοντα πενταετίας. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική άδεια εκμετάλλευσης των VLTs έχει 10ετή διάρκεια.

Τέλος, ο ΟΠΑΠ δίνει την ευκαιρία σε πράκτορες που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία των gaming halls να επενδύσουν σ’ αυτά μέσω ομολογιών. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός θα εκδώσει σε δύο φάσεις 10.000 ομολογίες συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ. Κάθε ομολογία της πρώτης φάσης θα έχει διάρκεια 10 έτη και θα δίνει σε κάθε κάτοχο τη δυνατότητα να λαμβάνει τόκο κάθε τρίμηνο που μπορεί να ανέλθει έως το 20% του GGR των παιγνιομηχανών. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, κάθε πράκτορας, είτε συμμετέχει είτε όχι σε ένα gaming hall, μπορεί να επενδύσει στη συνολική απόδοση των 16.500 VLTs. Οι ομολογίες θα εκδοθούν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας. Οι πράκτορες δεν προτίθενται να συμφωνήσουν με τις προτάσεις της διοίκησης του ΟΠΑΠ και ήδη έχουν αντιδράσει αρνητικά στις συναντήσεις που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν. Φυσικά πιέζουν για υψηλότερες προμήθειες και γι’ αυτό η διαπραγμάτευση συνεχίζεται μετ’ εμποδίων. Επίσης χαρακτηρίζουν λάθος τα μοντέλα της διοίκησης του ΟΠΑΠ, ειδικά σε ό,τι αφορά το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας των gaming halls. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πλέον οι πράκτορες δύσκολα μπορούν να επιβάλλουν τις θέσεις τους στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, ενώ και νομικά δεν διαθέτουν εργαλεία όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Η εμπορική πολιτική του ΟΠΑΠ χαράσσεται από τον ίδιο και όχι με υπουργικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή