Ιδού η Ρόδος, ο Κολοσσός της που είναι

Ιδού η Ρόδος, ο Κολοσσός της που είναι

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήσαμε κι αυτό: Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κων. Δαμαβολίτης κατέθεσε ερώτηση με αποδέκτη τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες «αναβίωσης του Κολοσσού της Ρόδου»! Μάλιστα, ζητεί να ενεργοποιηθεί το Υπουργείο στην κατεύθυνση της αναζήτησης-διεκδίκησης ποσών και από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την κατασκευή του εν λόγω αγάλματος.

«Η κατασκευή ενός σύγχρονου δημιουργήματος μέσα από διεθνή διαγωνισμό, σε συνδυασμό με τα τεχνικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα, μπορούν να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο θαύμα» αναφέρει ο κ. Δαμαβολίτης, και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του νησιού στην ανατολική Μεσόγειο, το έργο μπορεί να επανακτήσει το ρόλο του αρχαίου αγάλματος, ως σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας στο σταυροδρόμι των τριών ηπείρων. Η συλλογή των οικονομικών πόρων μπορεί να γίνει από την ΕΕ, την Unesco, από διεθνείς οργανισμούς, Ιδρύματα Ελληνισμού, την ελληνική Πολιτεία κα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή