Προσκλήσεις για το θέατρο Αργώ στους «Ερευνητές»

Προσκλήσεις για το θέατρο Αργώ στους «Ερευνητές»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αλίκη, ο Κοντορεβιθούλης, η Σταχτοπούτα, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ το σκάνε από το σπίτι τους και συναντιούνται στο παραμυθοδάσος, όπου μαζί με έναν μυστήριο πιανίστα, τον ντράμερ σκύλο του και με τη δική σας συμβολή φτιάχνουν ένα νέο παραμύθι στη σκηνή του θεάτρου Αργώ. 

Προσκλήσεις για το θέατρο Αργώ στους «Ερευνητές»-1

Στο έργο «Τα παραμύθια το ’σκασαν» ένας επταμελής θίασος παίζει ζωντανή μουσική, χορεύει και τραγουδά, ενώ παράλληλα σας συστήνει την… πραγματικότητα μέσα από ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η υπόθεση έχει ως εξής: Πέντε παιδιά, με ονόματα γνωστών ηρώων παραμυθιών που όλοι έχουμε ακούσει, το σκάνε ταυτόχρονα από το σπίτι τους. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του, προσωπικούς λόγους που το οδηγούν την πράξη του αυτή. Τα παιδιά δε γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά συναντιούνται στο παραμυθοδάσος. Εκεί τα ζώα μιλάνε, οι πόρτες περπατάνε, τα ρολόγια ρωτάνε, οι σκάλες χοροπηδάνε, οι άνθρωποι πετάνε, τα παιδιά γελάνε και οι ποιητές σιωπούν.

Με τη βοήθεια ενός γεράκου -που τυχαίνει να είναι και πιανίστας-, του σκανταλιάρη σκύλου του -ο οποίος παίζει ντραμς-, αλλά και τη δική σας -των θεατών δηλαδή-, τα παιδιά μεταμορφώνουν τη ζωή τους σε ένα απίστευτο παραμύθι. Αποφασίζουν να υποδυθούν το ρόλο τους μέχρι τέλους για να κατανοήσουν με αυτόν τον τρόπο την ταυτότητά τους μέσα από τους συμβολικούς χαρακτήρες των παραμυθιών. Το τι θα γίνει μετά δεν θα σας το αποκαλύψουμε. Θα το απολαύσετε στη σκηνή του θεάτρου Αργώ… μετά μουσικής!

info

Θέατρο Αργώ: Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ. 210-5201684-5 • Κυριακή 11 π.μ. Παραστάσεις για σχολεία  με προσυνεννόηση www.argotheater.gr

Κείμενο: Νίκος Χανιωτάκης Διασκευή-σκηνοθεσία: Νέλλη Πουλοπούλου Σκηνικά-κοστούμια: Λουκία Χατζέλου Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Λία Χαμηλοφόρη, Νέλλη Πουλοπούλου Σύνθεση μουσικής-διδασκαλία:  Άγγελος Αγγελίδης Παίζουν: Μπέτυ Αποστόλου, Ousik Hanikian (Ουσίκ Χανικιάν), Νέλλη Πουλοπούλου, Ιωάννα Ρούσσου, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Σταύρος Τσιτσόπουλος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Δείτε πώς θα κερδίσετε προσκλήσεις για την παράσταση «Τα παραμύθια το ’σκασαν» στο τεύχος των «Ερευνητών» το Σάββατο 1 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή