Ερημώνει η Ερμού, ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας

Ερημώνει η Ερμού, ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Αυξάνονται διαρκώς τα ανοίκιαστα καταστήματα, και μάλιστα ισόγεια, στην Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας.

 Οι δηλώσεις του αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Νίκος Κουγιουμτζής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσαν την πτωτική πορεία της οδού που είχε βρεθεί στη λίστα με τους δέκα ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου. «Ο εμπορικότερος δρόμος της χώρας, η οδός Ερμού, από 5η εμπορική οδός στον κόσμο έχει ήδη ξεπέσει, κτυπημένη από την κρίση».

 Αυτή ήταν η κύρια επισήμανση που έκανε ο κ. Κογιουμτσής και ανέφερε ότι το 20% των ισόγειων καταστημάτων είναι ξενοίκιαστο, ενώ αν υπολογιστούν οι όροφοι και οι στοές το ποσοστό φτάνει στο 50%. «Αν, δε, δούμε τις πέριξ περιοχές, τα ξενοίκιαστα μαγαζιά φτάνουν μέχρι και 40-50% και στους ορόφους 80-90%», συμπλήρωσε. Η Ερμού μέχρι και το 2008 βρισκόταν στις υψηλότερες θέσεις της λίστας με τις ακριβότερες εμπορικές οδούς. Η κρίση, όμως, οδήγησε στη συνεχή πτώση αρκετών θέσεων στη σχετική ετήσια έρευνα της Cushman & Wakefield. Το 2013 βρισκόταν στην 31η θέσης. 

 Η οδός Ερμού ήταν από τους βασικούς οδικούς άξονες του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου της Αθήνας που συνέταξαν οι αρχιτέκτονες Κλεάνθης και Σάουμπερτ το 1833. Εξαρχής σχεδιάστηκε προκειμένου να γίνει ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης, να συγκεντρώσει καταστήματα και χρήσεις που είχε ανάγκη η Αθήνα. Γι’ αυτό άλλωστε πήρε και το όνομα του θεού του εμπορίου, του Ερμή. Το 1835 αποφασίζεται και ξεκινά η διάνοιξη της Ερμού και της Αθηνάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή