Στήριξη σε Φορτσάκη από μέλη ΔΕΠ Νομικής

Στήριξη σε Φορτσάκη από μέλη ΔΕΠ Νομικής

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αποφάσεις του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη, έχουν τη σαφή στήριξη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μελών ΔΕΠ της Νομικής Σχολής (όπου διδάσκει ο κ. Φορτσάκης) και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, που καταδικάζουν την αυθαίρετη είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΑΕΙ και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του από οργανωμένες ομάδες και κομματικούς παράγοντες.

«Εδώ και πολλά χρόνια, τα ΑΕΙ υποφέρουν και υποβαθμίζονται από την ανεξέλεγκτη δράση διάφορων ομάδων και προσώπων, που πολύ συχνά εμποδίζουν τη διδασκαλία και την έρευνα, προκαλώντας τη ματαίωση μαθημάτων, ασκήσεων, εργαστηρίων, παραβιάζοντας βάναυσα τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου. Το ΕΚΠΑ έχει γίνει πολύ συχνά στόχος βιαιοπραγιών σε βάρος καθηγητών, φοιτητών, αλλά και της περιουσίας του. Το οικονομικό κόστος των ζημιών και φθορών κάθε είδους ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ και καλύπτεται από τον χειμαζόμενο Ελληνα φορολογούμενο.

Το Δ.Σ. συμφωνεί με την πρωτοβουλία του πρύτανη για έλεγχο της εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους και προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, των ανθρώπων και της περιουσίας του. Αναμένουμε από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να δίδουν με τη στάση τους θετικό παράδειγμα στη νεολαία, τηρώντας τις στοιχειώδεις αρχές που διέπουν τη διοίκηση και λειτουργία του πανεπιστημίου», λέει το Δ.Σ., η απόφαση του οποίου είναι σημαντική και ενόψει της προσπάθειας που γίνεται, την προσεχή Τετάρτη, ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής να αποφασίσει υπέρ της κατάληψης της σχολής. Χθες, μέλη του ΜΑΣ  (ΚΝΕ) –η παράταξη αντιδρά στα μέτρα της Πρυτανείας, αλλά δεν τάσσεται υπέρ των καταλήψεων– πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή