Η συνταγή Πατούλη προς την επιτυχία

Η συνταγή Πατούλη προς την επιτυχία

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με ένα εξωλέμβιο φουσκωτό φορτωμένο φάρμακα», ο δήμαρχος Αμαρουσίου επέδραμε την περασμένη Πέμπτη στις εκλογές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και κατάφερε να πετύχει συντριπτική νίκη. Πιθανότατα ο κ. Γ. Πατούλης να έχει ήδη εκλεγεί πρόεδρος της ΚΕΔΕ (οι εκλογές για το προεδρείο αναμένονταν να πραγματοποιηθούν σήμερα στις 11.30 π.μ.) αφού είχε την απόλυτη πλειοψηφία.

Και επειδή οι ψήφοι στην Αυτοδιοίκηση είναι «μετρημένα κουκιά», οι αντίπαλοι του κ. Πατούλη που ανέμεναν να λάβει 236-238 ψήφους, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (η παράταξή του έλαβε 251 ψήφους) άρχισαν να αναζητούν τους λόγους της επιτυχίας. Κοινώς «ποιος και γιατί προσχώρησε στην παράταξη Πατούλη».

Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε η φήμη – ανέκδοτο ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον κ. Πατούλη προκειμένου να τον συγχαρεί, προσθέτοντας πως, αν κατέβαινες για Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είχαμε σίγουρους τους 180 βουλευτές.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου έχει πολύ καλές σχέσεις με τα μίντια, φροντίζοντας να «καλύπτονται» όλες οι δράσεις του. Επίσης δεν φείδεται κερασμάτων και εκδηλώσεων προκειμένου να καλλιεργήσει τις δημόσιες σχέσεις του. Ομως η συνταγή Πατούλη έχει και άλλα, εκ των ων ουκ άνευ, συστατικά.

Τα φουσκωτά με τα φάρμακα, προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου διά πρωτοβουλίας Γιώργου Πατούλη (σ.σ. ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου), που κατέφθασαν στον Αϊ-Στράτη και σε άλλα ακριτικά νησιά όταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν άφηναν τα πλοία να προσεγγίσουν, είναι ένα από αυτά.

Σε πηγαδάκι την ώρα της καταμέτρησης το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς καν να μιλάει χαμηλόφωνα, δήμαρχος-πρώην αυτοδιοικητικό στέλεχος ΠΑΣΟΚ ομολογούσε έναν ακόμη λόγο για την επιτυχία. «Και βέβαια ψήφισα Πατούλη. Πέρασα τρία χρόνια κόλαση και η ΚΕΔΕ δεν βοήθησε πουθενά. Αντίθετα, από το γραφείο του Πατούλη είχαμε πληροφόρηση, μαθαίναμε τα πάντα. Ποια τροπολογία ψηφίστηκε, πότε θα πάρουμε τα κονδύλια και τι προγράμματα “τρέχουν”. Γιατί να μην τον ψηφίσω;».

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκλέχθηκαν:

• Από την παράταξη «Κίνημα ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», οι δήμαρχοι Αμαρουσίου Γ. Πατούλης (225 ψήφοι), Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης (169), Πηνειού Αλ. Καστρινός (155), Κατερίνης Σ. Χιονίδης (144), Λαγκαδά Ι. Καραγιάννης (131), Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου (110), Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος (102), Δομοκού Δ. Τζιαχρήστος, Σιθωνίας Ι. Τζιότζιος (95), Σάμου Μιχ. Αγγελόπουλος (80), Μήλου Γερ. Δαμουλάκης (79), Ασπροπύργου Ν. Μελετίου (78) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Χιωτάκης (Κηφισιάς), Ευάγγ. Μπιρμπάκος (Καλλιθέας), Ι. Μουράτογλου (Εδεσσας) και Γ. Κοτρωνιάς (Λαμίας).

• Από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης (97), Πλαστήρα Δ. Τσιαντής (89), Κομοτηνής Γ. Πετρίδης (77), Νεάπολης – Συκεών Σ. Δανιηλίδης (62), και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Τσιάμης (Ορχομενού), Ι. Λυμπέρης (Ηλιδας), Λ. Μαλούτας (Κοζάνης) και Γ. Αποστολόπουλος (Αθηναίων).

Από τη «Νέα Αυτοδιοίκηση», οι δήμαρχοι Αγ. Ι. Ρέντη – Νίκαιας (37) Γ. Ιωακειμίδης (37), Παλλήνης Θαν. Ζούτσος (32), Αθηναίων Γ. Καμίνης (εκ του νόμου) και ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Ιατρού (Λαυρεωτικής). Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ψήφο δεν εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

• Από τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας (31), οι Γ. Σακελλαρίδης (Αθηναίων) και Αν. Καντάρας (Πολυγύρου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή