Συμβούλιο Αρχηγών για το χρέος ζητεί ο Κουβέλης

Συμβούλιο Αρχηγών για το χρέος ζητεί ο Κουβέλης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης των κομμάτων στη διαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, ζήτησε ο κ. Φώτης Κουβέλης. Απευθύνοντας μάλιστα έμμεση πρόκληση στον κ. Κάρ. Παπούλια, χαρακτήρισε αναγκαίο «να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνει μια τέτοια σύσκεψη», ενώ στην ίδια συνέντευξή του (Action 24) περιέγραψε και την ατζέντα της εν λόγω συνάντησης. Οπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης, εκτός από μια κοινή αντιμετώπιση της αναδιάρθρωσης του χρέους, οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούσαν να αναζητήσουν μια ενιαία πλατφόρμα στα ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι των δανειστών, αλλά και μια «πολιτική η οποία μπορεί να δρομολογήσει το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα».

Η παρέμβαση του κ. Κουβέλη είναι προφανές, βεβαίως, ότι είχε περισσότερο επικοινωνιακό και λιγότερο ουσιαστικό χαρακτήρα. Τούτο, άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Χωρίς καν να ερωτηθεί, προεξόφλησε ότι η πρότασή του δεν θα γίνει αποδεκτή, καθώς, όπως είπε, «η πόλωση που θέλει να τροφοδοτήσει έναν νεόκοπο δικομματισμό δεν επιτρέπει συνεννοήσεις εθνικού περιεχομένου».

Ως εκ τούτου, η επιλογή του κ. Κουβέλη εξελήφθη από πολλούς και ως άλλη μια πολιτική γέφυρα προς τον κ. Αλ. Τσίπρα. Πολύ περισσότερο όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είναι ανειλικρινής όταν ισχυρίζεται ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο», τόνισε ο κ. Κουβέλης, ταυτιζόμενος απολύτως με την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, και κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει επιτέλους το δόγμα του φόβου, ότι αν αλλάξει η πολιτική θα καταστραφεί η χώρα. Δεν θα καταστραφεί η χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτική που θα ασκηθεί θα είναι επί της ουσίας προοδευτική και ταυτόχρονα ρεαλιστική», κατέληξε ο κ. Κουβέλης, θέλοντας εμμέσως να αναδείξει και την ανάγκη η ΔΗΜΑΡ να ψηφισθεί στις εκλογές ως το ενδεδειγμένο ανάχωμα στις ακραίες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή