Καταργήσεις, συγχωνεύσεις λεωφορειακών γραμμών

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις λεωφορειακών γραμμών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εφαρμογή μπαίνει σταδιακά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών, το οποίο μέχρι στιγμής προβλέπει κυρίως καταργήσεις και συγχωνεύσεις γραμμών. Οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» προχωρούν, σε πρώτη φάση, σε μείωση των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τα νότια προάστια με το κέντρο της Αθήνας. Οι αλλαγές εντάσσονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του δικτύου, ώστε τα λεωφορεία να λειτουργήσουν τροφοδοτικά προς το μετρό, περιορίζοντας το μήκος των διαδρομών τους. Οι πρώτες αλλαγές θα ισχύσουν από τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν τροποποιήσεις και σε άλλες περιοχές αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κατά τόπους δήμους. Αργότερα θα πραγματοποιηθούν αλλαγές και στις γραμμές περιμετρικά του δακτυλίου.

Oι αλλαγές

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που προβλέπονται, όπως δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια», είναι:

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «Ακαδημία – Γλυφάδα» και συγχωνεύεται με τη γραμμή Α3 «Ακαδημία – Γλυφάδα». Μετατρέπεται σε κανονική από Express η λεωφορειακή γραμμή Ε22 και μετονομάζεται σε 122 «Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα» με τροποποιημένη διαδρομή. Η γραμμή 232 «Πειραιάς – Υμηττός – Βύρωνας», που συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Υμηττό και Βύρωνα, συγχωνεύεται με τη γραμμή 218 «Πειραιάς – Υμηττός – Ηλιούπολη», η οποία μετονομάζεται σε «Πειραιάς – Στ. Δάφνη». Συγχωνεύεται με τη γραμμή 128 η κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «Γλυφάδα – Τερψιθέα», η οποία συνδέει το παραλιακό τραμ με την Τερψιθέα. Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «Βούλα – Πηγαδάκια», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα, και συγχωνεύεται με τη γραμμή 162. Σταματά η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «Στ. Νομισματοκοπείο – Παιανία – Βάρκιζα». Συγχωνεύονται σε μία η 117 «Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Βάρη», οι λεωφορειακές γραμμές 149 «Γλυφάδα – Βάρη – Βάρκιζα», 170 «Γλυφάδα – Βάρκιζα – Βάρη» και 114 «Γλυφάδα – Καβούρι – Βουλιαγμένη», που συνδέουν μεταξύ τους τα νότια προάστια. Μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «Ανω Ηλιούπολη – Στ. Δάφνη» και μετονομάζεται σε «Στ. Δάφνη – Ανω Ηλιούπολη».

Επίσης οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» προχωρούν σε αλλαγές στις αφετηρίες και τις διαδρομές των γραμμών Α4, 201, 154, 155, 205, 128, 116 και 109.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή