Πιθανά τ’ απίθανα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ο ακούς στην τηλεόραση, το βλέπεις σε δεκάδες ιστοσελίδες, ε, αρχίζεις να πιστεύεις ότι «λύθηκε ο γρίφος του δίσκου της Φαιστού». Αυτή είναι η 102η αποκρυπτογράφηση του αινίγματος. Ας καμαρώνουμε λοιπόν, αφού για τα αγρογλυφικά υπάρχουν μόνο 54 εξηγήσεις, για δε τα γεωγλυφικά της Νάζκα μόλις 45. Μόνο το Τρίγωνο των Βερμούδων μάς απειλεί, με 88 ερμηνείες. Αλλά εμείς ποντάρουμε και στην ανερχόμενη Αμφίπολη, με 66 σενάρια ήδη.

Ο γλωσσολόγος-αρχαιολόγος Γκάρεθ Οουενς, συνεργάτης του ΤΕΙ Κρήτης, «έλυσε το μυστήριο» εντοπίζοντας, όπως λέει, στη μία πλευρά του δίσκου τρεις φορές τη λέξη I-QE-KU-RZA, που, όπως και πάλι λέει, σημαίνει ΥGEIAΝ + AGAPH. Επιστημονικό αντίλογο δεν άκουσα. Οι γνώστες του μινωικού πολιτισμού φρονούν ότι ένα και μόνο κρυπτικό αντικείμενο δεν επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα· ισχύει δηλαδή κι εδώ το «εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς».

Ναι. Υγεία και αγάπη εύχεται ο δίσκος. Και ας επιμένουν μερικοί ότι μιλάει για την ανακάλυψη της Αμερικής από το σκάφος «Πασιφάη». Με τη νέα, «τελεσίδικη» ερμηνεία, ό,τι έμοιαζε απίθανο, είναι πια πραγματικότητα. Φυσικό ήταν, αφού στις μέρες μας παίρνουν σάρκα και οστά ποικίλες απιθανότητες. Μήπως είναι απίθανο να δηλώνει η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου αντισυστημική, ερωτοτροπώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάτι πρέπει να κάνει με την πλαδαρή πολυσυλλεκτικότητά του; Ή να καλούνται το Καλλιμάρμαρο, η Ολυμπία και ο Ολυμπος να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ; Είναι απίθανο να επιχειρεί η Ν.Δ. άνοιγμα προς το κέντρο με δέλεαρ το ζεύγος Βορίδη – Γεωργιάδη; Ή να λένε κάποιοι πράσινοι σε τόνο αποδοκιμασίας (τσκ! τσκ!) ότι «το βαθύ ΠΑΣΟΚ μετανάστευσε στον ΣΥΡΙΖΑ», όταν οι ίδιοι συναποτελούν τον κορμό του βαθέος ΠΑΣΟΚ ή, έστω, συγκυβερνούσαν χρόνια με το βαθύ ΠΑΣΟΚ δίχως να μυριστούν τίποτε βαθυπασοκικό; Ολα είναι δυνατά. Οπως –α, τα παλαιά κλέη– να είσαι υπουργός Απασχόλησης και να απασχολείς ανασφάλιστους μετανάστες. Ή να «τσακίζεις την ακρίβεια» σε στυλ Γιακουμάτου, εμποδίζοντας τους παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους Χωρίς Μεσάζοντες, δηλαδή φτηνά. Ή να είσαι δήμαρχος/βουλευτής/υπουργός και να διεκδικείς ασφάλιστρο ανεργίας, όπως ο κ. Ντινόπουλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΕΔΟΕΑΠ. «Δυνατά τ’ αδύνατα…» Πώς το λέει το τραγούδι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή