Η συνάντηση με Ντράγκι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε δύο μέρες, δύο ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι -ένας εξ αυτών ο πρωθυπουργός- επιβεβαίωναν ότι η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας «έχει ήδη ξεκινήσει». Ο κ. Σαμαράς διευκρίνιζε, ωστόσο, από τις Βρυξέλλες ότι “ακόμα δεν έχει κλείσει τίποτε” για να μη δώσει την εντύπωση ότι η λύση μιας πιστοληπτικής γραμμής έχει κλειδώσει. Για τον ίδιο, βασικός στόχος είναι η Ελλάδα να περάσει με ασφάλεια και σύνεση σε μία πορεία ασφαλή και αναπτυξιακή. «Σκοπός είναι να γυρίσουμε στην κανονικότητα και να γίνουμε φυσιολογική χώρα» είπε, ενώ τόνισε ότι όλοι (σ.σ.: οι Ευρωπαίοι ηγέτες) αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά.

Για να τα καταφέρει ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά ότι χρειάζεται την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Γι’ αυτό και στις Βρυξέλλες είχε μια σειρά επαφών με πιο σημαντική ίσως εκείνη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, την Παρασκευή το πρωί. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΚΤ, η συνάντησή τους είχε θέμα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της Ευρωζώνης γενικότερα. Αλλες πήγες, όμως, επιβεβαίωναν ότι το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και δήλωσε ότι «όλοι μας βλέπουν με πολλή συμπάθεια». Συναντήθηκε και με τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος από τις αρχές Νοεμβρίου θα συμμετέχει στις αποφάσεις για την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή