Στο έλεος του χιονιού η Βουλγαρία

Στο έλεος του χιονιού η Βουλγαρία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν τη βορειοανατολική Βουλγαρία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας την ώρα που οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες και συνεχίζονται σήμερα προκάλεσαν τον αποκλεισμό των δρόμων και προβλήματα στην κυκλοφορία στα βόρεια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Το πτώμα μίας γυναίκας που είχε πνιγεί εντοπίστηκε σήμερα στο Μπουργκάς (ανατολικά), όπου σημειώθηκαν κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις. Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών κηρύχθηκε χθες στο Μπουργκάς, το Χάσκοβο, το Μπανίτε (βορειοανατολικά) όπου λόγω των πλημμυρών εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους, ανακοίνωσε ο Γκεόργκι Γκάτεβ, διευθυντής της αρχής πολιτικής προστασίας.

Στα βόρεια οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες και σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα να τον αποκλεισμό των δρόμων. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών κηρύχθηκαν οι περιοχές Γκάμπροβο και Σεβλίεβο (κεντρικά) όπου οι δρόμοι αποκλείστηκαν και η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε δεκάδες χωριά.

Το κύμα ψύχους που συνοδεύεται από ομίχλη και ακολουθεί τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι πρότινος εξέπληξε πολλούς οδηγούς. Τα δέντρα που ξεριζώθηκαν και τα φορτηγά που ανατράπηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας για πολλές ώρες στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Σόφια με τις ανατολικές περιοχές.

Περίπου 40.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ορισμένα χωρίς νερό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα, η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη εκτιμάται η κατάσταση στο Χάσκοβο στην Ανατολική Βουλγαρία, όπου οι ακατάπαυστες ισχυρές βροχές το περασμένο εικοσιτετράωρο είχαν σαν συνέπεια τη ραγδαία άνοδο της στάθμης των ποταμών που ξεχείλισαν σε πολλές πόλεις και χωριά, με ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Ταυτόχρονα, το πρώτο χιόνι που έπεσε σήμερα εδώ, μπλοκάρισε με τις ώρες χιλιάδες αυτοκίνητα στην εθνική οδό «Αίμος», που συνδέει τη Σόφια με τη ΒΑ Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή