Νέα υπηρεσία στα κινητά για την αντιμετώπιση του Εμπολα

Νέα υπηρεσία στα κινητά για την αντιμετώπιση του Εμπολα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα υπηρεσία χαρτογράφησης στα «έξυπνα» κινητά έχει δημιουργηθεί σε μια προσπάθεια να παρακολουθείτε η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα με στόχο να βοηθήσει τις κοινότητες που έχουν πληγεί από τον ιό στη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με την ανακοίνωση των προγραμματιστών της υπηρεσίας.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της εταιρείας IBΜ με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ειδικούς από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η πρωτότυπη υπηρεσία επιτρέπει στους ανθρώπους που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές να στέλνουν δωρεάν μηνύματα όταν εντοπίζουν κρούσματα Εμπολα και παράλληλα με το πρόγραμμα χαρτογραφείται η ακριβής τοποθεσία από όπου αποστέλλονται.

Η εν λόγω υπηρεσία «έχει ήδη βοηθήσει στον εντοπισμό συγκεκριμένων περιοχών με αυξανόμενο αριθμό υποπτων κρουσμάτων Έμπολα που απαιτούν επείγουσες προμήθειες, όπως σαπούνι και ηλεκτρικής ενέργεια, καθώς και χώρους ταφής», σημειώνει η IBM .

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από χάρτες για τον εντοπισμό των αναγκών και των προβλημάτων με σκοπό την διασφάλιση της υγείας του προσωπικού που αποστέλλεται στις πληγείσες περιοχές.

«Διαβλέψαμε την ανάγκη να αναπτυχθεί γρήγορα ένα σύστημα ικανό να επιτρέπει στις κοινότητες που πλήττονται άμεσα να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς να καταπολεμήσουμε τον ιό», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας, Uyi Stewart της IBM Research Africas.

«Μέσω της υπηρεσίας, με ένα μόνο κινητό τηλέφωνο έχουμε καταφέρει να δώσουμε φωνή στους ανθρώπους και ένα κανάλι για να επικοινωνούν άμεσα τις εμπειρίες τους», καταλήγει ο Stewart .

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό στη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή