Σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενες πλημμύρες ο Εβρος

Σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενες πλημμύρες ο Εβρος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο, που μετρήθηκε πάνω από τα όρια επιφυλακής, στα 5,45 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70). Το φαινόμενο το παρακολουθούν η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους κατά τόπους δήμους.

Τα μέτρα που θα ληφθούν, όταν και όπου χρειαστεί, συζητήθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη για την αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Εσωτερικών Γεώργιου Ντόλιου, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τού θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Εξακουστού, του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλειου Μαυρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διακοπή δρομολογίων στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια

Διεκόπησαν μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια με το τρένο στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη βροχόπτωση στον νομό Έβρου και συγκεκριμένα στα Μαράσια Έβρου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες που κινούνται από και προς τα Δίκαια θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξανδρούπολης, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Συνεργεία βρίσκονται ήδη στα σημεία που παρουσιάζονται τα προβλήματα και εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή