Το γέλιο κάνει καλό στη υγεία μας

Το γέλιο κάνει καλό στη υγεία μας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γέλιο μπορεί να μην μας έρχεται φυσικά στην καθημερινότητά μας όμως είναι ένα από τα πιο ‘φυσικά’ φάρμακα. Σύμφωνα με έρευνες το γέλιο μειώνει το στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και τονώνει την ψυχολογική μας υγεία. Αν ψάχνετε λόγους για να γελάτε πιο συχνά, η καλή κατάσταση της υγεία σας σίγουρα θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστα σας:

1. Το γέλιο ενεργοποιεί όλο το σώμα: Εάν αισθάνεστε εξουθενωμένη τότε το γέλιο μπορεί στιγμιαία να ενεργοποιήσει όλο το σώμα και να σας κάνει να αισθανθείτε περισσότερη ενέργεια. Η ανανέωση που θα νιώσετε συμβαίνει γιατί το γέλιο ενισχύει την πρόσληψη οξυγόνου και απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που μας κάνουν ευτυχισμένους!

2. Το γέλιο μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα:  Οι δυσκολίες της καθημερινότητας μπορεί να μας ρίξουν ψυχολογικά για αυτό το γέλιο μπορεί να είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα που θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα αμέσως.

3. Το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το αρνητικό άγχος δημιουργεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό που μειώνουν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα αυθόρμητο γέλιο δίνει την ενέργεια που χρειάζεται για να παραμείνουμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

4. Κάνει καλό στην καρδιά: Το γέλιο μειώνει την πίεση του αίματος και βελτιώνει την ροή, μειώνοντας έτσι ταυτόχρονα την πιθανότητα κινδύνου κάποιου εγκεφαλικού επεισόδιου ή καρδιακής προσβολής!

5. Μειώνει το άγχος: Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με τα πράγματα που κάνουμε τόσο όσο με τον τρόπο που αντιδρούμε σε όσα μας συμβαίνουν. Το γέλιο μας βοηθά να είμαστε πιο θετικοί στις αναποδιές και πιο αισιόδοξοι!

6. Το γέλιο καίει θερμίδες! Το γέλιο αυξάνει τους παλμούς καίγοντας 10 -40 θερμίδες για κάθε 15 λεπτά που γελάμε. Δεν αντικαθιστά την σωματική άσκηση αλλά σίγουρα ενισχύει την προσπάθειά μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή